V létě bych polévky klidně zrušila. Vlastně i v zimě, nebudu-li počítat husté krémy, které ale považuji za plnohodnotné jídlo, a bez kterých si už ani to nevlídné a studené období nedokážu představit.
Výjimku uděluji studeným polévkám. Ochutnala jsem je poprvé vloni. A to jen protože na mě křičely ze všech stran. Popravdě jsem byla přesvědčena, že mi chutnat nebudou. A jak už to tak bývá... nesmíme podléhat předsudkům a nebát se nových chutí. A tak jsem si pochutnala na cuketovo-bazalkové s vlašskými ořechy a letos třeba na této okurkovo-avokádové...
Studená okurkovo-avokádová polévka (2 porce)
Inspirace: http://dine-dash.com
- 1 okurka hadovka, příp. 4 malé polní okurky
- 1 avokádo
- šťáva z 1 limetky
- 250 g bílého jogurtu
- cca 1/2 hrnku vody
- pár lístků máty
- svazek pažitky
- sůl, pepř
Okurku jsem si omyla a nakrájela na menší kousky. Avokádo jsem vydlabala. Společně s limetkovou šťávou, jogurtem, vodou, částí bylinek, solí a pepřem rozmixovala tyčovým mixérem. Ochutnala jsem a ještě případně dochutila. Dala jsem odležet do lednice. Poté jsem rozdělila porce do mističek a dozdobila zbytkem bylinek. Můžete přidat i pár koleček okurky.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatTo není potřeba. ;) Mimochodem, vyzkouším! :)
Vymazatto se jako fakt nevaří :-)
Vymazattaková osvěžující :)
OdpovědětVymazatTy fotky vypadají skvěle :))) Zapíšu si to na seznam věcí, které musím zkusit :)))
OdpovědětVymazatMohu se zeptat, čím fotíš? :)
OdpovědětVymazatpanasonic lumix DMC-tz1, ale už se ani snad nevyrábí :-)
VymazatZitra je v planu gazpacho, tuto polevku ale zcela jiste zkusim jeste te to tyden :-) , nadhera!
OdpovědětVymazatto je jakoby dip, ne? :)
OdpovědětVymazat