Studená okurkovo-avokádová polévka

V létě bych polévky klidně zrušila. Vlastně i v zimě, nebudu-li počítat husté krémy, které ale považuji za plnohodnotné jídlo, a bez kterých si už ani to nevlídné a studené období nedokážu představit. 





Výjimku uděluji studeným polévkám. Ochutnala jsem je poprvé vloni. A to jen protože na mě křičely ze všech stran. Popravdě jsem byla přesvědčena, že mi chutnat nebudou. A jak už to tak bývá... nesmíme podléhat předsudkům a nebát se nových chutí. A tak jsem si pochutnala na cuketovo-bazalkové s vlašskými ořechy a letos třeba na této okurkovo-avokádové...




Studená okurkovo-avokádová polévka (2 porce)

Inspirace: http://dine-dash.com



  • 1 okurka hadovka, příp. 4 malé polní okurky
  • 1 avokádo
  • šťáva z 1 limetky
  • 250 g bílého jogurtu
  • cca 1/2 hrnku vody
  • pár lístků máty
  • svazek pažitky
  • sůl, pepř




Okurku jsem si omyla a nakrájela na menší kousky. Avokádo jsem vydlabala. Společně s limetkovou šťávou, jogurtem, vodou, částí bylinek, solí a pepřem rozmixovala tyčovým mixérem. Ochutnala jsem a ještě případně dochutila. Dala jsem odležet do lednice. Poté jsem rozdělila porce do mističek a dozdobila zbytkem bylinek. Můžete přidat i pár koleček okurky. 





9 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není potřeba. ;) Mimochodem, vyzkouším! :)

      Vymazat
    2. to se jako fakt nevaří :-)

      Vymazat
  2. Ty fotky vypadají skvěle :))) Zapíšu si to na seznam věcí, které musím zkusit :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu se zeptat, čím fotíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. panasonic lumix DMC-tz1, ale už se ani snad nevyrábí :-)

      Vymazat
  4. Zitra je v planu gazpacho, tuto polevku ale zcela jiste zkusim jeste te to tyden :-) , nadhera!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)