Když se řekne snídaňová kaše, každý si asi vybaví ovesnou. Ti s větší fantazií také žitnou, ječnou, pohankovou, jáhlovou, rýžovou atd. Ale věřím, že málokdo by si představil kokosovou.
Vyrábět kaši z kokosu? Jasně, proč se omezovat jen na ovesné vločky. Pro občasné zpestření je jako dělaná. Navíc je strašně jednoduchá.
Jen těžko bych popisovala její vůni. Milovníci kokosu si prostě přijdou na své. A co teprve když použijete kokosové mléko... Není potřeba ani kapka medu či jiného sladidla, vše obstará pěkně zralý banán. K tomu obložená kopou ovoce a výživná snídaně je na světě...
Kokosová "kaše"
Inspirace: http://www.katiekdid.com
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1/2 hrnku vody
- 1/4 hrnku strouhaného kokosu
- 1/2 banánu
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka skořice
- špetka soli
V do kastrůlku jsem nalila mléko, vodu, přisypala kokos a nakrájený banán. Za stálého míchání jsem přivedla k varu. Opatrně jsem přidala celé vejce a dále míchala do požadované konzistence. Těsně před odtavením jsem přidala ještě vanilkový extrakt, skořici a sůl. Přendala jsem do misky, pokladla ovocem, posypala kokosem a podávala.
Mnam !! Musim zkusit :)
OdpovědětVymazatněco takového jsem si teď chtěla dělat, kokos zbožňuji :)
OdpovědětVymazatKokosovou kaši už jsem zkoušela, ale v jinší variantě. Zítra vyzkouším tu tvou. :))
OdpovědětVymazatNo teda, tak to musí být bomba. Už se těším, až to vyzkouším :) Vůni kokosu zbožňuji. I moje šampony, kondicionéry, masky, tělová mléka apod. mají většinou kokosovou vůni :D
OdpovědětVymazattaky vyhledávám vše kokosové, plus teda vanilkové :-)
Vymazatmňmka♥ kokos miluji, jen mě trochu děsí jeho kalorická hodnota, ale ráno to asi nikoho neporazí :D a co tě nezabije to Tě posílí :D
OdpovědětVymazatkalorické hodnoty neřeším, spíš abych tělu neškodila a naopak prospívala :-)
VymazatTak nejvíc mě lákají ty ostružiny, letos jsem ještě neměla beeee fnuk :/ Vypadá to jako lákavá snídaně:)
OdpovědětVymazatmy jich máme na zahradě Jani, stav se :-)
VymazatVypadá moc dobře, musím vyzkoušet!
OdpovědětVymazatvyzkoušeno?
VymazatVypadá úžasně :*
OdpovědětVymazatNení lepší vůně, než vůně kokosu! :)
OdpovědětVymazatještě bych snad diskutovala o vanilce nebo burákovém másle :-D
Vymazatjoj tu jsem teď vařila (s normálním mlékem) když jsem zjistila ze nějak došly vločky... já to miluju!!
OdpovědětVymazatz nouze vznikne občas super pokrm co :-)
VymazatMoc se omlouvám, že to píšu tady k příspěvku. Tvůj blog miluju a skoro není recept, který bych od tebe nezkusila. Jedná se vždy o zajímavé složení chutí a originalitu. Ale teď už k mému dotazu. Mám doma v lednici slušnou zásobu hrušek a ráda bych se tě zeptala, jak bys je využila? Zkusila jsem už ovocné saláty, ale také na slaný způsob (s gorgonzolou,plísňovým sýrem, ořechy, atd.) nebo je přidávám do kaší. Dochází mi však inspirace a chtěla bych zkusit něco netradičního. Nějaký tip?
OdpovědětVymazatDěkuji moc.
Tvoje věrná čtenářka Verča :)
napadá mě krambl, dělali jsme kdysi v kombinaci s mangem, výborné, pošírované hrušky ve víně, do slaného koláče, risotta, pečené kaše, případně si udělej hrušková povidla.
VymazatMňam mňam!!:)
OdpovědětVymazatmyslím, že snídani na zítra už mám vyřešenou:)
OdpovědětVymazatchutnalo?
VymazatFunovalo by to i bez toho banánu? =)
OdpovědětVymazatnezkoušela jsem. proč ho chceš vynechat? banán kaši skvěle dochutí, zahustí a dosladí.
VymazatProtože ho zrovna nemám, tak se jen ptámmjestli to bude husté i tak =)
VymazatPřiznám se, že se tam bojím toho vajíčka, ale nechala jsem se inspirovat na jáhlovo-kokosovou či pohankovo-kokosovou kaši. Dávám 1:1 pohanku (jáhly) ku kokosu, zaliju vroucí vodou, nechám stát, dochutím a povařím mlíkem a banánem. Tady banán nutný není, použivám ho na oslazení, stačí i půlka. :)
VymazatKaše je vynikající. Banánu snese i méně, přišla mi hodně sladká. Jinak boduje totálně a šplhá na vrchol žebříčku, jelikož i můj syn, který jinak vajíčko nepozře, ji byl ochoten sníst půl misky! Hodně zdaru.
OdpovědětVymazatProsím, když mám kokosové mléko tak toho tam dám místo vody? Lacky
OdpovědětVymazatomlouvám se, ale nerozumím dotazu. Záleží na Vás, jestli použijete jen mléko nebo jej naředíte s vodou...
Vymazat