I když mě dneska spíš napadají samé chmurné myšlenky ve spojení s tímto už lehce podzimním počasím, nejraději bych strávila celý den v peřinách s čajem a k obědu si dopřála pěkně horkou a hustou dýňovou polévku... včera jsem ještě hýřila létem a jásala nad úrodou, které nám léto dopřává.
Důvodem bylo tohle krásné smoothie z domácích ostružin. Vlastně bylo celkově takové domácí... domácí ovesné mléko, domácí burákové máslo... Nic mi neudělá větší radost, než čas strávený výrobou domácích produktů a pak jejich následné zpracování, třeba právě v smoothie. Množství uvádím jen orientačně, smoothie vyrábím od oka. Proto neberte předpis až tak doslovně a umixujte si smoothie, jak máte rádi...
Ostružinové smoothie
(1-2 porce, cca 400 ml tekutiny)
- 1 hrnek ostružin
- 200 ml ovesného mléka
- 2 lžičky burákového másla
- 1 lžička kakaového prášku
Ve vysoké nádobě jsem rozmixovala ostružiny s ovesným mlékem, burákovým máslem a kakaovým práškem. Kdo chce, může přisladit třeba javorovým sirupem.
To je náhoda, zrovna včera jsem přidala recept :)
OdpovědětVymazatboží! :) mňam!
OdpovědětVymazatZúčastni se u mě na blogu giveaway :) !
mňam, ta nejlepší svačina :)
OdpovědětVymazatmňam vyžunkla bych to na jeden zátah :D
OdpovědětVymazatbezva komentář, díky :-)
Vymazat:) závidím, že máte tak sladké ostružiny, že nemusíš doslazovat. Ty naše vyvolávají samé úsměvy - bohužel pěkně kyselé :)
OdpovědětVymazat.
S tím počasím naprosto rozumím. U mě je to vždycky dilema, jestli si připomínat léto, nebo se už vrhnout do podzimu. Ale většinou vyhraje ten podzim, teda... :)
musí se nechat opravdu uzrát, až pomalu padají do ruky, když na ně sáhnu, jinak jsou taky kyselé.
VymazatJá chci spotřebovat všechny zbytky cuket, ostružin, rybízu, mirabelek... a až pak se vrhnu na hokkaido... už jedna domácí čeká :-)