Ostružinové smoothie

I když mě dneska spíš napadají samé chmurné myšlenky ve spojení s tímto už lehce podzimním počasím, nejraději bych strávila celý den v peřinách s čajem a k obědu si dopřála pěkně horkou a hustou dýňovou polévku... včera jsem ještě hýřila létem a jásala nad úrodou, které nám léto dopřává. 



Důvodem bylo tohle krásné smoothie z domácích ostružin. Vlastně bylo celkově takové domácí... domácí ovesné mléko, domácí burákové máslo... Nic mi neudělá větší radost, než čas strávený výrobou domácích produktů a pak jejich následné zpracování, třeba právě v smoothie. Množství uvádím jen orientačně, smoothie vyrábím od oka. Proto neberte předpis až tak doslovně a umixujte si smoothie, jak máte rádi...



Ostružinové smoothie

(1-2 porce, cca 400 ml tekutiny)



  • 1 hrnek ostružin 
  • 200 ml ovesného mléka
  • 2 lžičky burákového másla
  • 1 lžička kakaového prášku







Ve vysoké nádobě jsem rozmixovala ostružiny s ovesným mlékem, burákovým máslem a kakaovým práškem. Kdo chce, může přisladit třeba javorovým sirupem. 



7 komentářů:

  1. To je náhoda, zrovna včera jsem přidala recept :)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam, ta nejlepší svačina :)

    OdpovědětVymazat
  3. mňam vyžunkla bych to na jeden zátah :D

    OdpovědětVymazat
  4. :) závidím, že máte tak sladké ostružiny, že nemusíš doslazovat. Ty naše vyvolávají samé úsměvy - bohužel pěkně kyselé :)
    .
    S tím počasím naprosto rozumím. U mě je to vždycky dilema, jestli si připomínat léto, nebo se už vrhnout do podzimu. Ale většinou vyhraje ten podzim, teda... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. musí se nechat opravdu uzrát, až pomalu padají do ruky, když na ně sáhnu, jinak jsou taky kyselé.
      Já chci spotřebovat všechny zbytky cuket, ostružin, rybízu, mirabelek... a až pak se vrhnu na hokkaido... už jedna domácí čeká :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)