Když musím brzo ráno vypadnout z domu, není čas na nějaké dlouhatánské vaření. Nejlépe když je snídaně již hotová z předchozího dne a jen ji popadnu a jdu nebo sním.
Ideálním řešením je pro mě pečená ovesná kaše. Připravím ji do pekáčku, který vyjde na šest porcí a je tak na pár dnů vystaráno. Jeden den si ji dám s jogurtem, podruhé zaliji rostlinným mlékem, pak nakrájím do ovocného salátu. Je dobrá teplá i vychlazená z lednice. Je to prostě takový univerzální pokrm, který má mnoho tváří a nikdy Vás nebude nudit.
Variací na kaši je nepočitatelně. Použijte libovolné ovoce, doplňte ořechy, semínky, čokoládou, kořením, sušeným ovocem...
Pečená ovesná kaše
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 hrnky ovesného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce medu
- 1 vejce
- 3 broskve
- hrst goji
Ve velké míse jsem promíchala ovesné vločky se skořicí, zázvorem, práškem do pečiva a solí. V jiné menší misce jsem smíchala mléko s medem a vejcem. Tuto směs jsem přelila k vločkám a důkladně promíchala. Zapékací nádobu jsem vymazala máslem a pokladla polovinou broskví, vločkami, zbytkem broskví a goji. Dala jsem péct zhruba na 30 minut na 180 stupňů.
Podávat můžete se lžící bílého jogurtu, pokapané medem či javorovým sirupem, teplé i studené.
zapečená je najlepšia:) ja ju robím tak že uvarím a chvílku zapečiem kým sa nevytvorí na povrchu "zalepená" vrstva. vytvorí sa tým taká krémovosť. studenú som ešte neskúšala ale môže to byť dobré ako musli tyčinka. :)
OdpovědětVymazatmně kupodivu víc chutná právě ta studená :-)
Vymazatpečenou kaši mám v plánu už tak dlouho a ne a ne se k tomu dokopat, sakra se mnou :D
OdpovědětVymazattaky mám milion plánů a skutek utek :-)
VymazatBože, to vypadá úžasně! MUSÍM udělat! :-)
OdpovědětVymazaturčitě zkus :-)
VymazatVypadá to tak krásně :) Určitě to zkusím, o tom žádná :)
OdpovědětVymazatbudu jenom ráda :-)
Vymazatzapecenou ovesnou kasi mame u nas moc radi,je to prijemna obmena snidane
OdpovědětVymazatjá na kaše moc nejsem, ale tohle je fajn varianta :-)
VymazatRychlá, hodnotná a výborná snídaně, pečených kaší jsem už vyzkoušela nespočet a nikdy nezklamaly. :) A ta tvoje kombinace vypadá víc než lákavě, až někde uženu meruňky, tak jí určitě zkusím.
OdpovědětVymazatjá použila domácí broskve :-) ale s meruňkami musí být taky výborná
Vymazatvypadá to skvěle!
OdpovědětVymazata můžu místo ovesného mléka dát normální?
jasně, já se jen snažím kravské mléko omezovat :-)
VymazatŠkoda, že je to recept na více porcí, chtělo by to na jednu porci, jen tak na vyzkoušení:)
OdpovědětVymazatnevidím problém :-)
VymazatVyzkoušeno a bylo to výborné, chutnalo mi to i třetí den :-). Já dala normální mlíko, ikdyž jsem si připravila ovesné... ale chtěla jsem si ulehčit postup a místo plínky jsem si vzala takové pytlíky na čaj a když jsem tomu chtěla pomoct a zmačkla pytlík tak jsem měla ovesné mléko po celé kuchyni, protože mi praskl :-), díky za recept!!!
OdpovědětVymazatChystala jsem se na ni už dlouho, tak teď už jsem konečně vypla troubu a je fakt skvělá. Jednou už jsem ji dělala podle kdovíjakého receptu, ale moc mi nejela. Ale ta tvoje! Měli jsme kýbl borůvek, tak mám borůvkovou a přemýšlím, že to do rána nevydržím a všecko to zbouchnu teď hned :D . Padly na ni teda poslendí zásoby těch borůvek, tak se musím zase vydat do lesů. Díky! :)
OdpovědětVymazatPeče se mi! A nemůžu se dočkat rána, věřím, že bude báječná, jako všechny tvoje recepty! Díky, si skvělá!
OdpovědětVymazatJe báječná! Já už mám vyzkoušeno, dokonce si taťka vzal po obědě jako dezert, v domnění, co za koláč jsem to upekla :-D Na něj málo sladké, na mě akorát! :-)
OdpovědětVymazatMňam, to je tedy opravu lahoda :) Jinak bych doporučila osobní výklad horoskopu protože to opravu sedí.
OdpovědětVymazat