Já Vás varovala... další dýňový recept. Prostě poslední dobou z ničeho jiného pomalu nevařím. V pondělí jsem dýni obědvala, večeřela, včera byla opět k obědu a dnes se mi propašovala do snídaně a zase i oběda.
A z toho vyplývá, že se můžete těšit na pár dalších receptů s dýní... Dnes ukázkový krabičkový oběd. Chutná jak teplý tak i studený, proto využijí i ti, kteří nemají možnost ohřívat v práci/škole jídlo. Už žádné obložené pečivo...
Kuskusový salát s dýní, špenátem, sušenými rajčaty atd. (2-3 porce)
Inspirace: cookrepublic.com
- 1/2 hrnku kuskusu
- 1/2 hrnku vody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1/2 dýně
- sůl, pepř
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa
- hrst špenátových listů
- hrst černých oliv
- 2 sušená rajčata
- pár kapek limetkové šťávy
- 50-100 g fety
Přivedla jsem k varu vodu společně se solí, paprikou, tymiánem a česnekem. Odstavila jsem z plotny, přisypala kuskus, vinný ocet, přiklopila pokličkou a nechala 30 minut odpočívat.
Poté jsem si dýni omyla, vydlabala a nakrájela na menší kostky. Dýni
jsem dala do pečícím papírem vyložené nádoby, osolila, opepřila,
zakapala olivovým olejem a dala péct do předehřáté trouby na 20 minut.
Na závěr jsem smíchala kuskus se špenátem, olivami, nakrájenými sušenými rajčaty, pečenou dýní a posypala fetou. Dochutila jsem limetkovou šťávou.
To vypadá nádherně!
OdpovědětVymazatParadni, vsechny ty barvy jsou silene lakave. :)
OdpovědětVymazatKrásne, i keď ja by som ten kuskus musela nahradiť niečím s vyšším obsahom bielkovín.
OdpovědětVymazatS dyňovými receptami pokojne pokračuj ďalej, budem sa tešiť :)
vyzkoušeno (s menšími obměnami) a bylo to výborné, díky!
OdpovědětVymazat