Řepovo-jablkový salát s křenem

Pomalu se začínám přeorientovávat na takové ty sytější saláty, kam velmi ráda pašuji červenou řepu. A proč? protože ji přece zbožňuji. Jen kdyby tak nebarvila.... Nechtějte vidět, jak to pak u nás vypadá... Alespoň se snažím upéct/uvařit řepy vícero, aby kuchyň nebyla jak po výbuchu několikrát do týdne. Ani tyto drobné útrapy mě ale neodradí od její konzumace. Má láska je silnější :-)   


V týdnu jsem pořídila prvních pár pěkných kousků na trhu. Většinou ji jen upeču, pokapu balsamicovým octem, případně doplním nějakým pikantním sýrem. Ale tentokrát jsem zkusila novou varianta a asi tušíte, když se Vám s ní svěřuji, že nebyla vůbec špatná...



Řepovo-jablkový salát s křenem

Inspirace: http://www.foodandwine.com

Salát
  • 2 střední červené řepy
  • sůl, pepř
  • pár snítek tymiánu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 jablko
Zálivka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce křenu
  • hrst vlašských ořechů

Červenou řepu jsem si omyla, položila do alobalu, posypala solí, pepřem, tymiánem, olivovým olejem a zabalila. Dala jsem péct zhruba na 1 hodinu, záleží na velikosti řepy. Po upečení jsem nechala řepu zchladnout, poté jsem ji oškrabala a nakrájela na tenké měsíčky, stejně tak jablko. Na zálivku jsem si promíchala olivový olej, vinný ocet, dijonskou hořčici a křen. Zalila jsem jí řepu s jablkem, promíchala a nechala odležet. Před podáváním jsem posypala vlašskými ořechy. 




3 komentářů:

  1. Řepa s křenem nemůže být nikdy špatná :) Ale salátek vypadá krásně!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám v zásobě jeden recept na červenou řepu. Po tolika letech nedůvěry zjišťuju, jak je dobrá.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to úžasně, zítra mám v plánu vyzkoušet :-) už se těším :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)