Pomalu se začínám přeorientovávat na takové ty sytější saláty, kam velmi ráda pašuji červenou řepu. A proč? protože ji přece zbožňuji. Jen kdyby tak nebarvila.... Nechtějte vidět, jak to pak u nás vypadá... Alespoň se snažím upéct/uvařit řepy vícero, aby kuchyň nebyla jak po výbuchu několikrát do týdne. Ani tyto drobné útrapy mě ale neodradí od její konzumace. Má láska je silnější :-)
V týdnu jsem pořídila prvních pár pěkných kousků na trhu. Většinou ji jen upeču, pokapu balsamicovým octem, případně doplním nějakým pikantním sýrem. Ale tentokrát jsem zkusila novou varianta a asi tušíte, když se Vám s ní svěřuji, že nebyla vůbec špatná...
Řepovo-jablkový salát s křenem
Inspirace: http://www.foodandwine.com
Salát
- 2 střední červené řepy
- sůl, pepř
- pár snítek tymiánu
- 1 lžička olivového oleje
- 1 jablko
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce křenu
- hrst vlašských ořechů
Červenou řepu jsem si omyla, položila do alobalu, posypala solí, pepřem, tymiánem, olivovým olejem a zabalila. Dala jsem péct zhruba na 1 hodinu, záleží na velikosti řepy. Po upečení jsem nechala řepu zchladnout, poté jsem ji oškrabala a nakrájela na tenké měsíčky, stejně tak jablko. Na zálivku jsem si promíchala olivový olej, vinný ocet, dijonskou hořčici a křen. Zalila jsem jí řepu s jablkem, promíchala a nechala odležet. Před podáváním jsem posypala vlašskými ořechy.
Řepa s křenem nemůže být nikdy špatná :) Ale salátek vypadá krásně!
OdpovědětVymazatTaky mám v zásobě jeden recept na červenou řepu. Po tolika letech nedůvěry zjišťuju, jak je dobrá.
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně, zítra mám v plánu vyzkoušet :-) už se těším :-)
OdpovědětVymazat