Zapečené hrušky

Miluji bleskové, ale efektní "recepty"... Kdykoliv Vás popadne chuť na něco dobrého, sladkého... a s tím, jak klesají teploty, to bude častěji a častěji, alespoň u mě :-), můžete během půlhodiny vykouzlit doma lahůdku a ne sahat po kupovaných sušenkách, tyčinkách, koláčích, zmrzlinách.... Jen nebýt líný... krambl je otázkou pár minut, stejně tak fíky, nektarinky, nejrychlejší musli tyčinky, banánovo-lněné krekry, banánová zmrzlina, avokádový pudink nespočet variant smoothie... a mohla bych Vás unudit tisíci dalšími recepty. Je jich všude plno, stačí se porozhlédnout. 


A proč si vůbec hrát s domácími výrobky? Ty důvody jsou různé... mě osobně hřeje celá ta podstata, že je to doma vyrobené... že vím, co jím, že jsem tam dala jen kvalitní suroviny, že ta sušenka není jen z vloček, oříšků atd... ale má v sobě i kus lásky, mého času, energie... O to víc si jí vážím, vychutnávám a neláduju do sebe jednu za druhou... ale to jsem trošku odbočila... Zpět k hrušce... inspirovalo mě k ní pečené jablíčko,  které mi teda chutnalo ohromně. Jednoduše jsem tentokrát použila hrušku a místo tvarohu jsem si vymyslela jinou náplň, bez živočišných produktů...



Zapečené hrušky

(1 porce)



  • 1 hruška
  • 1 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžička medu




Hrušku jsem si rozpůlila a zbavila jádřince. Poté jsem si připravila směs, kterou jsem hrušku plnila. V misce jsem smíchala vločky se semínky, mandlemi, skořicí a nakonec přidala tahini a med. Vše jsem promíchala a plnila hrušku. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.



6 komentářů:

  1. Mňam :) to vypadá úžasně

    OdpovědětVymazat
  2. mňam! tak to zkusím i přes můj kuchyňský antitalent! ale na tomto snad nic nemůžu zkazit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na tom není fakt co zkazit, jen kontroluj troubu :-)

      Vymazat
  3. vypadá to supr! jen moc nejsem na takovéto zapínání trouby na 20 minut, radši bych to šoupla do mikrovlnky, ale to by asi nebylo ono že :( Taky si moc ráda chystám všechno domácí, přesně jak říkáš, alespoň vím, co jím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to dělám většinou tak, že si naplánuju více věcí na pečení a hrušky tam jen přihodím, to pak není takové plýtvání. Mikrovlnku se snažím používat co nejmíň.

      Vymazat
  4. juuu hrusky sice nemam ale co to zkusit z jablicek? :-P

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)