Žampiónová tofu paštika

Pokud máte rádi takové ty kupované vegetariánské paštiky, Svačinka, se myslím, jmenují, jeden čas jsem v nich celkem jela... Pak si dnes pochutnáte nebo spíš Vaše oko či srdíčko potěším a snad časem i Vaše chuťové pohárky... protože pokud mi paměť dobře slouží, chuťově se jim tahle paštika velmi podobá...




Ale je samozřejmě mnohem, mnohem lepší, já vím, samochvála smrdí, ale prostě domácí je domácí, co si budeme povídat :-) Díky uzenému tofu není třeba ani nijak výrazně paštiku dochucovat, výbornou chuť dodají i žampiony a co teprve lískové oříšky, které krásně křupou. Doporučuji nakrájet na menší kousky. S celými ořechy by se paštika velmi špatně roztírala....




Žampiónová tofu paštika

Inspirace: http://foodviewberlin.com


  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g uzeného tofu
  • sůl, pepř
  • snítka rozmarýnu
  • 150 g krémových žampionů
  • 4 lžíce sójové smetany
  • hrst lískových ořechů




Na lžíci olivového oleje jsem si dala zesklovatět na malé kousky nakrájenou cibuli. Na minutu jsem přidala na tenké plátky nakrájený česnek, aby se rozvoněl. Poté jsem k cibuli a česneku rozdrobila tofu, dochutila solí, pepřem, rozmarýnem a krátce promíchala. Odstavila jsem z plotny a na další lžíci olivového oleje jsem si orestovala očištěné žampiony. Žampiony jsem přidala k tofu směsi, doplnila sójovou smetanou a tyčovým mixérem rozmixovala v hladký krém. Nakonec jsem přimíchala nakrájené lískové oříšky. Zapékací nádoby jsem naplnila hmotou a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. 




10 komentářů:

  1. Kamarádka mi nosí do školy pomazánku pouze z uzeného tofu a mohla bych se utlouct :) Navíc oříšky miluju naprosto ve všem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto musím vyskúšať! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to hrozně moc dobře, navíc se mi tam skutečně líbí to tofu :) Zkusím to co nejdřív :)

    OdpovědětVymazat
  4. V Lehky hlave v Praze maj vynikajici pastiku z uzenyho tofu a kesu. Podavana s brusinkama a rozpecenym domacim chlebem. Vcera sem ji tam mel, tak se trochu pidim po podobnejch vecech. Dik za tip. Mozna bych pridal dve lzice rost. masla kvuli kremovitosti

    OdpovědětVymazat
  5. Myslíte si, že bych mohla místo žampionů použít hlívu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proč by ne, jen hlíva pouští více vody, tak na to pozor

      Vymazat
  6. Ta vypadá a určitě chutná naprosto skvěle! teď zkouším Patifu s bylinkami a je velmi dobrá! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  7. Neskutečná dobrota! Chutnalo i zapřísáhlým masožravcům. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé to mám radost, budu si muset recept připomenout a zopakovat :-) děkuji za komentář

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)