Sushi miska

Jsem sushi maniak. Neříkám sushi odborník, prostě maniak, kterému v očích zasvítí kontrolky, jakmile projde kolem sushi restaurace, brouzdá po Insta, netu který je plný této lahůdky... A když jsem se před chvílí dostala domů, kde na mě čekalo nové vydání magazínu Albert, hádejte na co se tento měsíc zaměřil? Bingo, sushi. Tak si zkuste představit mou radost, když jsem si pod stromečkem rozbalila sushi sadu na domácí výrobu. Od té doby se jím zhruba jednou týdně láduju. Tak, tak žádných pár kousků, ale pěkná nálož, sushi není nikdy dost a kdo říká, že je, není můj kamarád. Ale netroufám si psát příspěvek na výrobu klasického sushi, protože upřímně se nepovažuji za takového odborníka, který by si mohl dovolit udělovat nějaké rady, tutoriály atd. na to jsou jiní, nemusíme o tom psát přece všichni :-)




Ale víte, co mě občas štve, zvláště v časové tísni? Chce to čas. Připravit dva plné talířky mi zabere necelou hoďku, což na mé poměry není málo. Jak víte, nevařím složitě. Většina receptů je za hodinu i méně hotová. Nebudeme počítat kváskový chléb a jiné VIP záležitosti. Takže jak si práci zjednodušit? Žádné motání, prostě jen si uděláme krásnou sushi misku plnou ingrediencí typických pro sushi. I když se připravíte o srandu v podobě zápasu s hůlkami, ale teoreticky můžete jíst i misku pomocí hůlek, pak Vám ale přeji hodně štěstí a hodně času :-) a takovou tu společenskou záležitost kterou mám se sushi spojenou. 


A samozřejmě si sushi misku vytvořte dle vlastních chutí. co máte v sushi nejraději? Třeba okurka, ředkvičky, mrkev, avokádo, losos, surimi, krevety a klasika bez které by sushi nebylo sushi - nori řasa, wasabi, nakládaný zázvor, sójová omáčka a rýžový ocet aj. A co takhle něco lehčího v podobě sushi salátu? :-)



Sushi miska


  • 100 g hnědé kulatozrnné rýže/sushi rýže
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 plátek nori řasy
  • kousek okurky
  • 1 mrkev
  • 1/2 avokáda
  • wasabi
  • sójová omáčka na sushi
  • hrst sezamových semínek 
  • + nakládaný zázvor
  • + uzený losos
  • + ředkvičky atd.

Postup je směšně jednoduchý. Rýži jsem si uvařila klasicky jako když připravuji sushi. Nechala jsem si chvilku vychladnout a ochutila rýžovým octem. Pak už jsem si jen přendala do misky a doplnila kolečky okurky, tenkými plátky mrkve, avokáda, nori řasy, wasabi, pokapala sójovou omáčkou a na závěr posypala ještě sezamovými semínky. 




8 komentářů:

  1. Já sushi miluju, je to lahůdka, ale abych byla upřímná v misce to pro mě ztrácí trošku kouzlo. Doma jsem ho ještě nezkoušela, nejsem si jistá jak by to dopadlo:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to psala Veru v příspěvku, že už to nemá takový kouzlo... Jinak domácí příprava není vůbec těžká, jak může působit, stačí kouknout pár videí...

      Vymazat
  2. Dříve jsem sushi nesnášela, teď zpětně se nechápu :) Miska vypadá skvěle, i když musím souhlasit s verisi-radši si dám to sushi klasické :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak tomuhle neholduju, ochutnala jsem sushi jendou a cely se mi to nějak vratilo... :D počkám si na další nápady :)

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju vegetariánské suši, ale pokaždé, když jsem ho zkoušela, nedokázala jsem ho dobře zabalit :D Tohle je super alternativa, děkuju :)) Těším se, až si na něm pochutnám tímhle způsobem :))

    OdpovědětVymazat
  5. inspirována tímto článkem a nenažraností (všechno včera vyrobené maki už je dávno pryč) jsem stvořila vegan sashimi, asi nového favorita pro rychlé večeře, snídaně, svačiny, obědy a vlastně pro každou denní dobu .) kousky avokáda obtočené kouskem nori, k tomu kikkomaní sojovka s trochou wasabi (jsem jediný prase, co si je míchá dohromady?). je to neskutečný, báječný a úplně bez práce. díky za ideu .)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)