Kávová ovesná kaše

Snad Vás neurazím tímto až primitivním "receptem". Původně jsem se o něj nechtěla dělit, ne že bych byla lakomá, ale co je na ovesné kaši... A ono přece jen něco bude, chutná totiž tak krémově, lehce karamelově, zároveň sladko-nahořkle... Pro mě úplně nová chuť, která si pár minut slávy rozhodně zaslouží...

















A opět se ukázalo, jak jsem nikdy neměla ráda pokrmy s kávovou příchutí, tak výjimka prostě potvrzuje pravidlo. Jéé jak jsme ohrnovaly ret, když nám babička jako dětem nabízela kávový nebo kapučínový nanukáč, oplatky...  Nebo se chutě mění? Na tom nezáleží, hlavně že chutná a Vám snad taky bude :-)


Kávová ovesná kaše (1 porce)


Kaše

  • 40 - 50 g ovesných vloček
  • cca 200 ml vody
  • 1 lžička kávy výběr nechám na Vás
  • 1/2 banánu
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • kapka sójové smetany

Na ozdobu
  • + ořechy
  • + banán




V rendlíku jsem si opravdu krátce opražila vločky a zalila je vodou, přidala kávu, banán a za stálého míchání vařila do změknutí. Po odstavení z plotny jsem ještě dochutila lžičkou sirupu a smetany, která kaši dodala úžasnou krémovou chuť. Kaši jsem přendala do hrníčku, posypala ořechy, pokladla zbylou půlkou banánu a podávala.


14 komentářů:

  1. no teda Luci, je to přesně to pravé v tuto večerní dobu! Už vím přesně, co budu dělat ráno. Dlouho jsem nad touto kombinací uvažovala, s kávovou příchutí to mám stejně...tak asi do toho půjdu, když to vypadá tak moc lákavě!!! Krásný voňavý start...

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to krásně! Ale Lucinko, z dáli, na bloggeru to vypadalo jak guláš s knedlíkem :D

    OdpovědětVymazat
  3. No ještě že jsem nesnídala! :D Jdu ted na ni :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si občas kávovou ovesnou taky dělam...chutná pak jako kávenky ♥ ...hmmm už sem jí dlouho neměla :-D

    OdpovědětVymazat
  5. To je napad! Zrovna jsem premyslela, cim nahradit karob, ktery mi dosel a ktery v kasi miluju! Diky za skvely tip! Aneb jak se rika: v jednoduchosti je preci krasa :D

    OdpovědětVymazat
  6. Kávovou jsem neměla strašně dlouho. Je mi jasný, co budu mít zítra k snídani :D :))

    OdpovědětVymazat
  7. Já kávu jako pití nemám vůbec ráda, ale kávovou příchuť a vůni moc! A zrovna zítra jsem měla v plánu kávovou ovesnou kaši zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tuto kombinaci určitě v nejbližší době vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  9. Pozor na to množství vloček!! :D

    Kávu mám ráda až moc, ale jinak mi nic s kávovou příchutí (a jako malá jsem pořád od babičky dostávala Kofilu a předstírala radost) moc nejede. Ale musím říct že to vypadá tak dobře, že bych kávě i v jiné podobě mohla dát šanci. No a fotky máš den ode dne lepší, jak z časopisu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mě ta gramáž napadla a chtěla jsem napsat zaobaleně, množství, na které jste zvyklí, abych nedráždila hada bosou nohou :-D btw. ráda jsem tě poznala :-)

      Vymazat
  10. Miluju kávu v jakékoli podobě, takže když z ní můžu vařit, tak je to o to lepší :D chci se zeptat, tou lžičkou kávy myslíš rozpustnou, namletou nebo lžičku uvařené kávy (esspresa)? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lžička rozpustná, jinak jsem i zkoušela část mléka nahradit espressem, také výborné

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)