Občas mi mysl zatemní velmi naivní představa o vlastní šikovnosti, kterou okamžitě zhatí třeba tento recept. Podle originálního receptu to měly být něco jako samosy, indické balíčky ve tvaru trojúhelníku. Asi mám málo fantazie, ale já tam ty trojúhelníčky prostě nevidím. A ne, opravdu jsem recept nedělala poprvé. Pochutnaly jsme si na něm už někdy před rokem, ale po vizuální stránce to byla tragédie. Tentokrát o krapet menší tragédie, protože jsem nakonec vzdala snahu zabalit náplň do rýžového papíru podle originálního receptu. Jednoduše jsem rezignovala a místo trojúhelníčků jsou to...hmm... no prostě balíčky :-)
Oprostíte-li se od jejich nedokonalosti a odpustíte jim drobné vady na kráse, možná Vás čeká zajímavý chuťový zážitek. Mě teda rozhodně, protože to je první recept, kde jsem rýžový papír pekla. Klasické čerstvé jarní závitky jsou už u nás jako doma a obávám se, že tyto balíčky je budou následovat...
Pečené rýžové balíčky
Inspirace: http://www.mynewroots.org
Náplň
- 80 g cizrny v suchém stavu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek zázvoru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky kardamomu
- 1/2 lžičky skořice
- 3 - 4 mrkve
- 200 g hrášku
- hrst kešu ořechů
Navíc
- 6 - 8 rýžových papírů
- oblíbená omáčka
Cizrnu jsem si dala přes noc máčet a uvařila doměkka. Na lžíci kokosového oleje jsem nechala rozvonět kmín a přidala na malé kousky nakrájenou cibuli. Jakmile lehce zezlátla, přidala jsem na tenké plátky nakrájený česnek, zázvor, zbylé koření, krátce promíchala a zasypala na kostičky nakrájenou mrkví a vyloupaným hráškem, uvařenou cizrnou a zhruba 10 minut restovala, přidala kešu a odstavila z plotny. Rýžový papír jsem zhruba minutu, dvě máčela v teplé vodě, až krásně změkl. Střed jsem pokladla náplní a zabalila. Dala jsem balíčky zapéct na deset minut do trouby. Podávejte s oblíbenou omáčkou či chutney.
Mňam, vypadají strašně krásně :)
OdpovědětVymazatTohle vypadá mooc dobře :)
OdpovědětVymazatVypadají báječně! Mohu se zeptat s jakou omáčkou je podáváš?
OdpovědětVymazatnejradši mám arašídovou, recept je u jarních závitků...
Vymazat