Co potěší Lucii? Když po týdnu přijede domů a čeká ji tam sáček plný medvědího česneku. A co jí potěší ještě víc? Dva sáčky, tři sáčky, celý pytel... nebo taky zjištění, že jim roste za chalupou tento vzácný poklad a ona ho poctivě dochází nakupovat na trh. Takže zítřejší program je jasný, diplomka na chvilku neuteče a já poběžím vyplenit okolí, nadělat pesto a zamrazit na horší časy.
Dalším počinem byl tento raw koláč. Myslím, že vypadá poměrně efektně na to, jak je snadný a rychlý na přípravu, lehký a přitom výživný, krásně svěží, na nadcházející teplé počasí jako stvořený. Já si moc pochutnala a Vás to doufám taky čeká :-)
Raw koláč s avokádem a medvědím česnekem
Inspirace: http://www.spelonca.com
Krusta
- 1/2 hrnku dýňových semínek
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1 lžíce drcených lněných semínek
- 1 lžička chia semínek
- 3 sušená rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- pepř
Náplň
- 1 avokádo
- 1/3 okurky hadovky
- hrst medvědího česneku
- hrst čerstvé bazalky
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička kokosového oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- sůl
Slunečnicová a dýňová semínka jsem si asi na 3 hodiny namočila, poté jsem slila vodu a rozmixovala spolu se lněnými a chia semínky, sušenými rajčaty, olivovým a kokosovým olejem, citrónovou šťávou a pepřem. Keramické formy na koláč jsem vyplnila krustou.
Na náplň jsem si vydlabala avokádo, omyla okurek a rozmixovala spolu s medvědím česnekem, bazalkou, olivovým a kokosovým olejem, citrónovou šťávou a solí. Náplň jsem navrstvila na krustu, ozdobila lístky bazalky a koláč skladovala v lednici.
Vypadá perfektně, a ta krusta vážně tak krásně držela pohromadě? Člověk by řekl, že to ani není možné, když do moučného quiche musí člověk nacpat 150g másla, aby se mu nerozpadl :) já zkrátka miluju zdravou stravu!
OdpovědětVymazattak hlavně semínka jsou nacucaná vodou a opravdu bohatě stačí uvedené množství oleje.
Vymazat