Zelené mléko

Jaro je ve znamení zelené, tak proč si nevyrobit i zelené mléko :-) ? Já vím, spoustu z Vás ta barva odradí, ihned stránku zavřete, stejně jako v případě zeleného smoothie, ale co se k věci stavět pozitivně, otevřeně a vesele a ne jako k zelenému brčálu, který děsně vypadá a ještě hůř určitě chutná, proto to ani nezkusím....





Mě naopak ta barva děsně baví a spíš nakopne díky obsaženému špenátu a aktivovaným mandlím. Samozřejmě lze použít i jiné ořechy, semínka, vločky, rýže, prostě si vyrobte jakékoliv rostlinné mléko obarvené špenátem, dochucené třeba javorovým, rýžovým, datlovým, agávovým sirupem, medem, datlemi atd. :-)



Zelené mléko

Inspirace: http://detoxinista.com




  • 1 hrnek mandlí
  • 3 hrnky filtrované vody
  • 2 hrnky baby špenátu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička sirupu agáve






Mandle jsem si přes noc namočila. Poté jsem je propláchla a zalila třemi hrnky filtrované vody. Společně s omytým špenátem jsem rozmixovala. Mléko jsem přecedila přes čistou plenu a na závěr dochutila vanilkovým extraktem a agávovým sirupem. Mléko jsem skladovala v lednici až 4 dny. Před konzumací je třeba mléko vždy protřepat. Zbytek rozmixovaných mandlí, které zůstanou v pleně nevyhazujte, určitě se podělím o recept, jak s nimi naložit :-)




9 komentářů:

  1. To vypada super! Neni ale diky tolika mandlim napoj zbytecne kaloricky? Urcite zkusim, rano me zelene napoje lakaji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zbytečně? pokud jedeš na kaloriích, není nic jednoduššího, než si hodnoty mléka najít...

      Vymazat
  2. Ta chuť musí být zajímavá, nevypadá to vůbec špatně :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak to je super nápad! mandlové mléko jsem už dělala, tak tohle příště určitě zkusím

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to zajímavě, ale asi zůstanu u čerstvého mléka:)

    OdpovědětVymazat
  5. Můůůj bože, to je skvělé!! Nějak jsem tomu nevěřila, ale doma se objevil špenát i mandle, tak jsem si řekla - proč ne. Je to tak skvělé!!! A musli to dodá takový ráz, neobvyklou barvu, ale přesto je to tak dobré :) hodně velký palec a hodně hodně nahoru za tento recept :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau ... Jedním slovem. Wau. Určitě musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vynikající nápad - dnes jsem se inspirovala a dělala jsem "smetanu" z konopného semínka se špenátem, stévií a vanilkou. Použila jsem na přelití ranní rýžové kaše + chia semínka a jahůdky, výborné, zdravé, plné energie.
    Moc díky za recept! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)