Banánové nanuky v čokoládě s mandlemi
(6 ks)
Nanuky
- 4 ks banánů
Poleva
- 3 lžičky kokosového oleje
- 4 lžíce kakaového prášku i více
- 2 lžíce agávového sirupu
- troška vody
Na dokončení
- hrst mandlí
Banány jsem si oloupala, nakrájela na kolečka a dala mrazit. Zmrazené banány, jsem si nechala krátce povolit a rozmixovala je na hladký krém. Rozdělila jsem jej do nádobek na nanuky a dala opět mrazit.
Na polevu jsem si promíchala rozpuštěný kokosový olej s kakaovým práškem, sirupem a vodou. Můžete samozřejmě rozpustit ve vodní lázni, ale v těchto vedrech to není vůbec nutné.
Nanuky jsem namáčela v polevě a sypala nasekanými mandlemi. Opět jsem dala mrazit.
jezisi, to vypada skvele!!!!
OdpovědětVymazatVypadá to báječně, asi to budu muset vyzkoušet:)
OdpovědětVymazatNo tak dnes letím do obchodu po banány :D Neviem prečo, ale nanuky si robím doma pravidelne, ale z banánov ma to nikdy nenapadlo :)
OdpovědětVymazatMňam mňam to vypadá hrozně dobře!
OdpovědětVymazatYes, další věc co můžu!:D Mě převapilo, jak skvěle chutná zmraženej rozmixovanej banán, je to fakt 100x lepší, než kdejaká umělá zmrzlina!
OdpovědětVymazatže jo, škoda, že tohle neví nebo nechce vědět širší veřejnost.
VymazatTak už jsou v mrazáku. Bude to půlnoční svačinka a nebo část snídaně! .. :D
OdpovědětVymazatty jsou super! taky dělám banánovou zmrzlinu, ale jím ji jen tak samotnou:) tohle vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatjj, rozmixovaný banán je klasika :-)
VymazatŠel by prosím něčím nahradit ten kokosový olej?
OdpovědětVymazatčím byste si představovala? bohužel neznám vhodnou alternativu :-( samozřejmě nemusíte vyrábět domácí čokoládu, ale ulehčit si práci a sáhnout po kvalitní vysokoprocentní, kterou jen rozpustíte ve vodní lázni, ale složení už nebude tak top...
VymazatDíky..myslela jsem např. nějakým ořechovým máslem (mandlovým) nebo olivovým olejem... ale asi bude opravdu nejlepší koupit čokoládu již hotovou...
Vymazaton je kokosový olej specifický tím, že s klesající teplotou tuhne, což u másel a oleje dosáhnu jen stěží...
VymazatVypadá to skvěle...
OdpovědětVymazatProč je nutné před mixováním banán zmrazit?
je to lepší kvůli textuře.
VymazatZkoušeli jsme doma a nanuky byly výborné! Jen ta čokoládová poleva se moc nepovedla....byla taková příliš "patlavá" a špatně se na nanuky nanášela. Nevím proč :-(
OdpovědětVymazatvám se pak i s tou polevou vlezou zpět do formiček?
OdpovědětVymazatuž je nedávám zpět do formiček.
Vymazat