Raw pohanková kaše

Já vím, že skoro všichni milujete ovesné kaše, nedokážete si bez nich představit ráno, ale tělo potřebuje pestrou stravu, různé druhy vitamínů, minerálů, živin... říkám to pořád, ale pestrost není o nic méně důležitá jako kvalita surovin. 






 A co tím chtěl básník říci? Že nejsou jen ovesné vločky, které můžete použít na svou ranní kašičku. Navíc tahle raw verze je jako stvořená pro předpřípravu. Ideálně nachystat o víkendu a během týdne už jen tahat z lednice bez starostí, co zas honem popadnout ráno ke snídani...




Raw pohanková kaše

(4 porce)


  • 1 hrnek pohanky
  • 1 banán
  • 1 lžíce burákového másla
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • + čerstvé ovoce, kakaové boby atd.



Pohanku jsem si dala přes noc namočit ve vodě. Následně jsem vodu slila, zalila filtrovanou a promixovala spolu s banánem, burákovým máslem, kakaovým práškem, skořicí, sirupem a extraktem v hladký krém.

Kaši jsem rozdělila do skleněných sklenic doplnila čerstvým, omytým ovocem a kakaovými boby. Kaše jsem skladovala v lednici. 






18 komentářů:

  1. Jen mě udivuje, že jsi tu vodu slila..přitom se to nemá, neboť právě v ní jsou ty nejdůležitější látky, jako např. rutin...

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Kdo říkal? já co se naopak setkala s obdobnými recepty v zahraničí, tak vždy byla pohanka slita a propláchnuta, ale možná se všichni ostatní mýlí....

      Smazat
  2. určite to musí byť skvelé :) na takéto niečo mám už dlho chuť, kúpim pohánku a vyskúšam :)

    OdpovědětSmazat
  3. přesně to mě taky zarazilo:D, ta voda by se neměla slejvat no ;)

    OdpovědětSmazat
  4. Dobrý den, mám možná trochu hloupý dotaz, ale vážně si nevím rady. V Albertu jsem viděla pohanku-lámanku a pohanku-kroupy, která z nich by se dala použít v tomto receptu? Nebo je ještě jiná forma pohanky? Předem děkuji za odpověď. Dominika

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Je to klasická loupaná pohanka, třeba zde: http://www.foodish.eu/sortiment-vyrobku/zdrava-vyziva/obilniny-a-jine/pohanka-loupana-hneda

      Smazat
  5. Dobrý den, podle Vašich receptů vaším už dlouho a musím říct, že se mi moc líbí, jak kombinujete zdravé stravování s neotřelými a novými nápady, z čehož pak vznikají úžasné recepty! Chystám se akorát na snídani a ráda vyzkouším tuto kaši!! Ješte se chci prosím zeptat, kde kupujete ty roztomilé skleničky nebo třeba lahve na mléka či smoothie, ve který nám pak recepty prezentujete. Zahlédla jsem něco málo v makru, ale pokud máte tip na nějakou prodejnu či e-shop, budu za něj ráda. Mockrát děkuji a těším se na další recept. Denisa

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Skleničky a nádoby kupuji především v NanuNana, Kiku, Ikei, stojí tam opravdu pár korun oproti jiným shopům. Nějakou sklenici mám i z Jysku, ale to záleží, na co natrefím, v akci atd.

      Smazat
    2. Že mě to NanuNana nenapadlo:)Děkuji moc, přeji hezký den! :)

      Smazat
    3. Není zač, snad na něco pěkného narazíte.

      Smazat
  6. S tím sléváním vody je to vážně těžko říct. Někdo tvrdí to a někdo to. Třeba ale u luštěnin já každopádně slévám! U pohanky také...protože si myslím, že když je kvalitná pohanka loupaná mechanicky, tak v ní zbyde toho dobrého dost i kdyby se něco vyplavilo do vody.

    OdpovědětSmazat
  7. Něco podobného si dělám docela často :) Je to mňamka! :)
    fitmaddie.blogspot.cz

    OdpovědětSmazat
  8. Pohankovou kaši jsem měla zatím jen jednou. Přišla mi trochu zvláštní, ale to je asi tím, že nejsem zvyklá na tu chuť. :))

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Chuť pohanky je hodně specifická, bohužel spoustu lidí neoslovuje, ale je to škoda, má hodně prospěšných látek pro naše tělo...

      Smazat
  9. Voda se slívá, protože během namáčení se z pohanky/luštěnin/ořechů vyplaví inhibitory klíčení.

    OdpovědětSmazat
  10. Voda se slívá, protože během namáčení se z pohanky/luštěnin/ořechů vyplaví inhibitory klíčení.

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)