Špenátové palačinky s tofu krémem a ovocem

Že si palačinky ladí se špenátem? To je stará známá věc. Palačinky naplněné právě špenátem měl už asi skoro každý. Ale špenát v těstě? To je úlet, ale za mě super, ta barva za to stojí :-)




Odvážnější určitě rádi zkusí mou sladkou variantu s tofu krémem, který je výborný i jen tak, třeba posypaný ořechy s medem, ovocným salátem atd. Ale báječně chutnají i jakékoliv jiné  palačinky ve slané variantě.

Nemusíte se vůbec bát, že by snad v palačinkách byl příliš cítit špenát. Věřte, že je budou jíst i nemilovníci špenátu. Špenát jim dodá jen super divokou barvu, jinak chutnají jako klasické pohankové palačinky. Jen snad nebudou ve Vás vyvolávat nechuť jako ve většině populace ke všemu zelenému, viz zelené smoothie. To by byla věčná škoda...



Špenátové palačinky s tofu krémem a ovocem



Palačinky (13 ks)

Inspirace: http://www.greenkitchenstories.com
  • 700 ml rostlinného mléka
  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 250 g pohankové mouky
  • špetka soli

Tofu krém

  • 200 g tofu natural
  • trocha rostlinného mléka
  • 2 lžíce javorového sirupu

  • + sezónní ovoce


Domácí rostlinné mléko jsem si rozmixovala s omytým špenátem, přecedila jej a zalila jím pohankovou mouku se špetkou solí a promixovala v hladké řídké těsto. Případně můžete použít rovnou zelené mléko. Těsto jsem dala odležet do lednice.

Tofu jsem rozmixovala spolu s trochou mléka, javorovým sirupem v hladký krém a dala odležet do lednice.

Na kapce kokosového oleje jsem smažila palačinky, pokladla je tofu krémem a sypala je domácím ovocem.





9 komentářů:

  1. vypadají výborně :)
    taky si někdy dělám pohankové nebo celozrnné i takhle zelené, ale na sladko mě to ještě nenapadlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. miluju špenátové palačinky:) zrovna včera jsem na ně myslela, vždycky jsem je jedla jako malá s rajčatovou náplní, s tofu to zní ještě o něco lépe:)

    OdpovědětVymazat
  3. Špenátové palačinky jsem ještě nejedla, ale už hrozně dlouho je plánuji udělat. Díky za recept, aspoň nemusím nic hledat. Vypadají moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěla bych je vyzkoušet :-) Už dlouho chci udělat něco ze špenátu ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Byly moc dobré. I když jsem je dělala tradičně s mlékem, vajíčkem a pohankovou mouku napůl se špaldovou. Ta barva je fakt legrační. Dovnitř jsme si dali třešně a vypadalo to jako hrachové lusky :-) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)