Řekněte mi, komu nepřijdou roztomilé? Ne že bych byla nějaký "šišlací ťuťu ňuňu" typ, fajn jeden posteláček je výjimka, ale tyhle sušenky mi nedají spát... Jsou tak miloučké, akorát do dlaně, akorát k odpolední kávě, čaji, akorát takové malé potěšení, co rozzáří den, dáreček někomu milému, svačinka dětem do školy, školky... říkala jsem, že nešišlám? :-)
Ovesno-slunečnicové sušenky s džemem (20 ks)
Inspirace: http://www.greenkitchenstories.com
Džem
Sušenky
- 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
- 120 g slunečnicových semínek
- 150 g ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 lžíce kokosového oleje
- 100 ml mandlového mléka
- 4 lžíce javorového sirupu
Na džem jsem si krátce rozvařila rybíz spolu s datlemi. Kdo chce, rozmixuje. Dala jsem vychladnout.
Na sušenky jsem si promíchala chia semínka s vodou a dala odležet do lednice. Mezitím jsem si pomlela slunečnicová semínka i vločky a smíchala je s práškem do pečiva a špetkou soli. V hrnku jsem si prošlehala roztopený kokosový olej s mlékem, sirupem, vanilkovým extraktem i chia semínky a přilila k suché směsi. Zpracovala jsem v celistou hmotu a tvarovala pomocí lžičky v menší sušenky. Uprostřed jsem udělala důlek a vyplnila jej připraveným džemem. Pekla jsem v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
Jé, ty bych chtěla každé ráno snídat. :) Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty
OdpovědětVymazatty vypadají lákavě:)
OdpovědětVymazatRozhodně je budu muset vyzkoušet.
OdpovědětVymazatPřemýšlím, že je zařadím do zdravého vánočního cukroví, ale nejspíše je budeme muset ozkoušet i jako snídani/sváču, protože do Vánoc nevydržím. :))
Ovesné sušenky jsou nejlepší! Když už někdy peču sušenky, tak jedině ovesné. Tyhle vyzkouším. Vločky a slunečnicová semínka spolu tvoří skvělou kombinaci :)
OdpovědětVymazatAhoj, prosím o radu, čím iným by som mohla nahradiť chia semiačka v recepte? Momentálne mám iba mleté. :( Ďakujem.
OdpovědětVymazatpoužila bych klidně mleté, sliz udělají tak jako tak, případně drcená lněná semínka.
VymazatPřed chvíli vytaženo z trouby -> výýbornéé! Díky za recept :)
OdpovědětVymazat