Tofu s omáčkou Satay



Satay omáčka se u nás doma stala doslova hitem, aby ne, kde je burákové máslo, nemůže jednoduše zklamat... A tak pořád vymýšlím, kam ji ještě propašovat. Začalo to kuřetem a následovalo jarními závitky, salátem a teď i tofu. No nevím, kam to až povede. Tak jako tak, kombinace kvalitní sójové omáčky a burákového másla je nepřekonatelná. Pro někoho možná zpočátku krapet neobvyklá chuť, ale věřím, že si Vás získá jako nás :-)




Tofu s omáčkou Satay

(2 porce)

  • 1 balení tofu 

Omáčka Satay
  • 3 lžíce burákového másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • kousek chilli papričky
  • ½ stroužku česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • špetka mletého koriandru
  • limetka
  • 3 lžíce vody


Tofu jsem si nakrájela na tenčí plátky a následně na kostičky. Můžete lehce osolit, ale není to vůbec nutné, sójová omáčka je dost slaná. Napichovala jsem kostičky na špejle.

Na omáčku jsem si prošlehala burákové máslo se sójovou omáčkou, kouskem chilli papričky, česnekem, zázvorem, koriandrem, vodou a šťávou a kůrou z limetky. Polovinu omáčky jsem si odložila bokem, využila jsem ji k podávání.

V druhé polovině omáčky jsem marinovala tofu přes noc. Následující den můžete tofu podávat jen tak, či krátce orestovat či upéct, záleží na Vás.

Podávala jsem se zbytkem omáčky. Jako přílohu lze zvolit například nudle, které můžete doplnit restovanou jarní cibulkou, kapkou sójové omáčky, šťávou z limetky, sezamovými semínky, arašídy či kešu oříšky, já zvolila mé oblíbené cuketovo-mrkvové nudle.





3 komentářů:

Děkuji za komentář :-)