Další z nekonečných možností, jak zužitkovat dýni. Navíc je tento salát jako stvořený do obědové krabičky. Psali jste si o tipy na krabičkové obědy. Tohle může být jeden z nich. Navíc stačí otevřít seznam receptů a najdete x dalších. To, že není označen štemplem vhodný do krabičky, neznamená, že si jej nemůžete vzít na cesty, fantazií se meze nekladou. A stejně tak není nikde napsané, že krabičkový pokrm neposlouží i jako sváteční oběd, proč ne... nenechte se svazovat :-) V zásadě většina receptů je až směšně jednoduchá a snadno přenositelná, protože i já pět dnů v týdnu krabičkuji, a věřte, jde to...
Kroupový salát s dýní, jablkem a bylinkami
(2-4 porce)
Inspirace: http://www.happyolks.com
Salát
Bylinková omáčka
- hrst máty
- hrst bazalky
- hrst petrželky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky agávového sirupu
- 1 lžíce šťávy z limetky
- sůl, pepř, harrisa
- špetka římského kmínu
Dýni jsem si omyla, přepůlila, vydlabala a nakrájela na menší kostičky. Rozprostřela jsem ji po pečícím papírem vyloženém plechu, pokapala olivovým olejem, dochutila solí, pepřem a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut.
Mezitím jsem si uvařila kroupy dle návodu. Na bylinkovou omáčku jsem si ve hmoždíři utloukla bylinky s olivovým olejem, sirupem, limetkou a kořením. V míse jsem promíchala kroupy s nakrájeným jablkem, upečenou dýní, ořechy a bylinkovou omáčkou.
English version
(2 - 4 portions)
Inspiration: http://www.happyolks.com
Salad
Herbal sauce
- handful of mint
- handful of basil
- handful of parsley
- 2 tablespoons of olive oil
- 1/2 lteaspoon of agave nectar
- 1 tablespoon of lime juice
- salt, pepper, harrisa
- pinch of cumin
I washed, deseeded and chopped pumpkin into chunks. Then I placed pumpkin on a baking sheet. I drizzled everything with olive oil, sprinkled with salt, pepper, placed in the preheated oven and roasted for about 15 minutes.
Meanwhile I cooked farro according instructions. For the herbal sauce I combined washed herbs with olive oil, agave nectar, lime juice, salt, pepper, harrisa, cumin and mashed in a mortar. Finally I combined cooked farro, roasted pumpkin, decided apple, walnuts and herbal sauce.
Já také krabičkuji, bohužel si ale pořád nemůžu zvyknout na studený oběd :( nemáš nějaký tip, jak krabičkování přijít na chuť i za studena? :) Lucka
OdpovědětVymazat