Perníkové jablečné galetky





Perníkové jablečné galetky

(5 ks)

Krusta

  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1 hrnek ovesné mouky
  • 1 lžíce perníkového koření
  • špetka soli
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce studené vody

Náplň

  • 4 menší jablka
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce agávového sirupu


Na krustu jsem si promíchala žitnou mouku s ovesnou, perníkovým kořením a solí. Přidala jsem agávový sirup, roztopený kokosový olej, vodu a zpracovala v tuhé těsto, které jsem dala odpočívat do lednice. 

Na náplň jsem si omyla jablka, zbavila jádřinců a nakrájela na tenké měsíčky. Ty jsem promíchala se skořicí a sirupem. 

Mezitím jsem vyválela těsto, pomocí mističky vykrájela kolečka. Pokladla jsem jablky a okraje zohýbala dovnitř. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na půl hodiny. Aby nebyly okraje suché, potírala jsem rostlinným mlékem.































English version


Gingerbread apple galettes

(5 pcs)

Crust

  • 1 cup of rye flour
  • 1 cup of oat flour
  • 1 tablespoon of gingerbread spice
  • pinch of salt
  • 1 tablespoon of agave nectar
  • 4 tablespoons of melted coconut oil
  • 4 tablespoons of cold water

Filling

  • 4 little apples
  • 1 teaspoon of cinnamon
  • 2 tablespoons of agave nectar


I mixed rye flour with oat flour, gingebread spice and salt. I added agave nectar, melted coconut oil, water and gathered the dought into ball, wrapped into foil and chilled in the fridge.

I washed apples, cored and sliced into thin slices and combined with cinnamon and agave nectar.

Meanwhile I rolled out the dought and cut round out of the dough using a little bowl and transfered to a baking sheet. I arranged apples in circles. I folded edges up. I baked galettes in a preheated oven for about half an hour. I spreaded the crust with a nut milk in order not to be too dry.





8 komentářů:

  1. S těstem se asi špatně pracovalo, viď?

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to docela nenáročně na výrobu a supr na podhled :)

    OdpovědětVymazat
  3. chci se zeptat, jestli těch tekutin nemá být víc? na dva hrnky mouky je to moc málo... musela jsem přidat hodně vody a oleje, aby se mi to vůbec spojilo v těsto...
    ale jinak výsledek byl moc dobrý! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)