Perníkové jablečné galetky
(5 ks)
Krusta
- 1 hrnek žitné mouky
- 1 hrnek ovesné mouky
- 1 lžíce perníkového koření
- špetka soli
- 1 lžíce agávového sirupu
- 4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce studené vody
Náplň
- 4 menší jablka
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce agávového sirupu
Na krustu jsem si promíchala žitnou mouku s ovesnou, perníkovým kořením a solí. Přidala jsem agávový sirup, roztopený kokosový olej, vodu a zpracovala v tuhé těsto, které jsem dala odpočívat do lednice.
Na náplň jsem si omyla jablka, zbavila jádřinců a nakrájela na tenké měsíčky. Ty jsem promíchala se skořicí a sirupem.
Mezitím jsem vyválela těsto, pomocí mističky vykrájela kolečka. Pokladla jsem jablky a okraje zohýbala dovnitř. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na půl hodiny. Aby nebyly okraje suché, potírala jsem rostlinným mlékem.
English version
(5 pcs)
Crust
- 1 cup of rye flour
- 1 cup of oat flour
- 1 tablespoon of gingerbread spice
- pinch of salt
- 1 tablespoon of agave nectar
- 4 tablespoons of melted coconut oil
- 4 tablespoons of cold water
Filling
- 4 little apples
- 1 teaspoon of cinnamon
- 2 tablespoons of agave nectar
I mixed rye flour with oat flour, gingebread spice and salt. I added agave nectar, melted coconut oil, water and gathered the dought into ball, wrapped into foil and chilled in the fridge.
I washed apples, cored and sliced into thin slices and combined with cinnamon and agave nectar.
Meanwhile I rolled out the dought and cut round out of the dough using a little bowl and transfered to a baking sheet. I arranged apples in circles. I folded edges up. I baked galettes in a preheated oven for about half an hour. I spreaded the crust with a nut milk in order not to be too dry.
to musím zkusit!!:)
OdpovědětVymazatneláme se to těsto?
OdpovědětVymazatano, lehce se mi lámalo.
Vymazatmnaaam, vypada to paradne :)
OdpovědětVymazatS těstem se asi špatně pracovalo, viď?
OdpovědětVymazatano bylo drobivější
VymazatVypadá to docela nenáročně na výrobu a supr na podhled :)
OdpovědětVymazatchci se zeptat, jestli těch tekutin nemá být víc? na dva hrnky mouky je to moc málo... musela jsem přidat hodně vody a oleje, aby se mi to vůbec spojilo v těsto...
OdpovědětVymazatale jinak výsledek byl moc dobrý! :-)