Pohankový salát s řepou, kapustou a kurkumovým dresinkem




Takovéto saláty, nesaláty se pomalinku staly už tradicí a oblíbeným krabičkovým obědem. 1 díl přílohy (kukus, bulgur, pohanka, jáhly, kroupy, quinoa, rýže, občas těstoviny, 1 díl pečené či jinak upravené zeleniny, ani syrové se nebráním, hrst ořechů, semínek, nějaký dresink, zeleninová omáčka, zkrátka co spíž  nabídne :-)  Příprava je hračka, jsou barevné, syté můžu si vyhrát s množstvím i kombinací chutí... jak málo stačí ke štěstí :-)




Pohankový salát s řepou, kapustou a kurkumovým dresinkem

Inspirace:http://www.earthsprout.com

Salát
  • 100 g pohanky
  • 4 drobné červené řepy
  • 2 kapustové listy
  • sůl, pepř
  • hrst vlašských ořechů
Dresink 
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička medu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky zázvoru, sůl

Červenou řepu jsem si omyla, zabalila do alobalu a dala upéct do předehřáté trouby doměkka. Pohanku jsem si propláchla a uvařila také doměkka, zhruba před koncem jsem přidala omytou a nakrájenou kapustu. Mezitím jsem prošlehala olivový olej s tahini, balzamikem, citrónovou šťávou, vodou, medem a kořením. V míse jsem promíchala kapustu s uvařenou pohankou, řepou nakrájenou na drobné kostičky, přelila dresinkem, promíchala a posypala vlašskými ořechy. Ihned jsem podávala.









English version


Buckwheat salad with beets, kale and turmeric dressing

Inspiration:http://www.earthsprout.com

Salad
  • 100 g buckwheat groats
  • 4 little beets
  • 2 kapustové listy
  • salt, pepper
  • handful of walnuts
Dressing
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 1 tablespoon of tahini
  • 1 teaspoon of balsamic vinegar
  • 1 teaspoon of lemon juice
  • 1 tablespoon of water
  • 1 teaspoon of honey
  • 1/2 teaspoon of turmeric
  • 1/2 teaspoon of ginger, salt

I washed beets, wrapped them in aluminium foil and put into preheated oven and baked until tender. I rinsed buckwheat groats and cooked. During the last 5 minutes of cooking, I added chopped kale for better digestion. Meanwhile I whisked together olive oil with tahini, balsamic vinegar, lemon juice, honey and spices. I mixed in a big bowl kale, buckwheat groats, chopped beets, dressing, handful of walnuts and served. 


2 komentářů:

Děkuji za komentář :-)