Krémové jáhly s pečenou zeleninou a karamelizovaným fenyklem







Krémové jáhly s pečenou zeleninou 
a karamelizovaným fenyklem (2 porce)

Inspirace: http://greenspiritadventures.org

Pečená zelenina
  • 2 mrkve
  • 1/4 dýně hokkaido
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka skořice
  • sůl, pepř
Krémové jáhly
  • 100 g jáhel
  • 100 ml kokosového mléka
  • špetka kardamomu
  • špetka zázvoru
  • sůl, pepř
Karamelizovaný fenykl
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 fenykl
  • sůl

Zeleninu jsem si omyla a nakrájela na malé kousky. Ty jsem dochutila, solí, pepřem, skořicí, rozehřátým kokosovým olejem, promíchala, rozprostřela po pečícím papírem vyloženém plechu a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.

Mezitím jsem si připravila jáhly a fenykl. Přivedla jsem vodu k varu a vsypala propláchnuté jáhly. Vařila jsem zhruba 15 minut, poté přilila kokosové mléko, dochutila solí, pepřem, zázvorem, kardamomem a vařila dalších 5 minut, až vznikla téměř krémová kaše. 

Na lžičce kokosového oleje jsem restovala na tenké plátky nakrájený a osolený fenykl. 

Jáhly jsem rozdělila na talíře, doplnila je pečenou zeleninou, karamelizovaným fenyklem a zrníčky granátového jablka. 









English version



Creamy millet with roasted veggies and caramelised fennel (2 portions)

Inspiration: http://greenspiritadventures.org

Roasted veggies
  • 2 carrots
  • 1/4 pumpkin (Hokkaido)
  • 250 g brussel sprouts
  • 1 tablespoon of coconut oil
  • pinch of cinnamon
  • salt, pepper
Creamy millet
  • 100 g millet
  • 100 ml coconut milk
  • pinch of cardamom
  • pinch of ginger
  • salt, pepper
Caramelised fennel
  • 1 teaspoon of coconut oil
  • 1 fennel
  • salt

I washed veggies and chopped them into small pieces. I seasoned them with salt, pepper, cinnamon, melted coconut oil, mixed and spread them over the baking sheet and placed it in the preheated oven and roasted for about 30 minutes. 

Meanwhile I prepared millet and fennel. I brought the water to a boil and added rinsed millet. I cooked millet for about 15 minutes. Then I added coconut milk, seasoned with salt, pepper, ginger, cardamom and cooked for another 5 minutes. 

I cooked chopped and salted fennel on coconut oil until golden. 

I served millet with roasted veggies, caramelised fennel and pomegranate seeds. 




2 komentářů:

  1. Delicious food, thanks for sharing! <3

    I'm your newest follower, follow me back? :)

    http://electricsunrise.blogspot.co.uk

    x

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)