Já vím, že je doba taková uspěchaná a jsme rádi, že jsme rádi, natož se patlat s domácími kokinky... ale ony holt potěší nesčetněkrát více než kdejaké kupované. A s blížícím se svátkem sv. Mikuláše je to recept jak na zavolanou :-) Tak si najděte trochu toho času...
Pokud se budete bát nahořklé chuti, zkuste sušené ovoce dětem máčet v pomerančové, mandarinkové či jiné šťávě z odšťaveného ovoce...
Pokud se budete bát nahořklé chuti, zkuste sušené ovoce dětem máčet v pomerančové, mandarinkové či jiné šťávě z odšťaveného ovoce...
Meruňkovo-grepové karamelky
Inspirace: http://www.greenkitchenstories.com
- 250 g sušených meruněk
- šťáva z 1 grepu
- 100 g mandlí
- 2 lžíce strouhaného kokosu
Meruňky jsem si zakapala vymačkanou šťávou z grepu a nechala pár hodin odpočívat. Poté jsem je rozmixovala v hladký krém, přisypala na malé kousky či namleté mandle, strouhaný kokos a dál mixovala. Vzniklou hmotu jsem rozetřela pomocí stěrky po pečícím papírem vyloženém plechu a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Poté jsem je rozkrájela na malé kousky a pekla ještě 5 minut. Jakmile vychladly, balila jsem je do papírků a skladovala v lednici.
English version
Inspiration: http://www.greenkitchenstories.com
- 250 g dried apricots
- juice from 1 grapefruit
- 100 g almonds
- 2 tablespoons of shredded coconut
I soaked apricots in grapefruit juice for a few hours. Then I blended them until smooth. I added chopped or milled almonds, coconut and blended again until everything turned into sticky mixture. I spreaded out the mixture on the baking sheet. I baked it for about 20 minutes. Then I removed from oven, cut into small pieces and put back into the oven for about 5 minutes. I let it cool down and wrapped them in paper and stored in the fridge.
Jakou mají konzistenci? Představuju si je trošku jako karamelky :)) A jak moc je cítit grep? Poslední dobou na něho mám pořéd hroznou chuť, tak bych byla ráda, kdyby byl výrazný... Děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazatJak píšete, karamelky. Grep je z nich hodně cítit, věřím, že někomu nahořklá chuť nebude vyhovovat, ale to není Váš případ...
Vymazatjeee to je krásný nápad, ukládám do receptů :)
OdpovědětVymazatTak to vypadá naprosto úžasně a hlavně jednoduše :) Určitě vyzkouším....
OdpovědětVymazatNo teda, to je parádní recept :)
OdpovědětVymazatBlog by Veru
Páni, přesně jak píšeš, na Mikuláše to je super nápad tohle někomu udělat :)
OdpovědětVymazatTak to je úžasný nápad! určitě vyzkouším tyhle "karamelky" nabité chutí a samými dobrými živinami.
OdpovědětVymazathmmm, jdu na ně - na jakou teplotu mám prosím rozehřát troubu? děkuju!
OdpovědětVymazatzáleží na Vaší troubě, já pekla na 170...
VymazatProsím aký papier mám použiť na balenie karameliek?
OdpovědětVymazatjá použila pečící
Vymazat