Řepové špagety s kysaným zelím a křenovou omáčkou





Tento bezva recept mi přišel současně s pozvánkou na Food festival Jakože, cože, který jsem nakonec bohužel propásla, nicméně tyhle špagety propásnout nesmíte. Byl by to věčný hřích, a ty se teď nenosí, když bude chodit ten Mikuláš a Ježíšek... Nebo prostě využít jako prevenci a vitamínovou bombu v tomhle sychravém počasí... 





Řepové špagety s kysaným zelím a křenovou omáčkou

(cca 2 porce)

Řepové špagety
  • 4 středně velké řepy
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce miso pasty

Křenová omáčka
  • 1 petržel
  • čerstvý křen dle chuti
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • trocha vody
  • sůl

Na dokončení
  • 1/2 balíčku kysaného zelí
  • sezamová semínka



Řepu jsem zbavila slupky a pomocí škrabky loupala a následně krájela na co nejtenčí nudličky. Nudle jsem smíchala se směsí jablečného octa, olivového oleje, miso pasty, promíchala a nechala marinovat. 

Na omáčku jsem si nastrouhala petržel s křenem a rozmixovala s citrónovou šťávou, trochou vody a solí.

Marinované špagety jsem promíchala s kysaným zelím, doplnila omáčkou, posypala sezamovými semínky a podávala.








English version

Beet spaghetti with sauerkraut and horseradish sauce 

(about 2 portions)


Beet spaghetti
  • 4 middle sized beets
  • 2 tablespoons of apple cider vinegar
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 2 tablespoons of miso paste

Horseradish sauce
  • 1 parsley
  • horseradish 
  • 1 tablespoon of lemon juice
  • water
  • salt

For completion
  • 1/2 package of sauerkraut
  • sesame seeds



I got beets rid of peel and peeled it and cut into thin noodles. I mixed them with mixture of apple cider vinegar, olive oil and miso paste and let it marinated. 

I grated parsle, horseradish and blended them with lemon juice, water and salt until smooth. 

I mixed marinated noodles with sauerkraut, added parsley sauce, sprinkled with sesame seeds and served. 




4 komentářů:

Děkuji za komentář :-)