Vánoce už netrpělivě ťukají na dveře, ne že bych Vás chtěla znervózňovat, nejde o to napéct kila sladkostí a pak celé svátky jen funět, ale... předpokládám, že perníčky, pracky, linecké a jiné "suché" cukroví už netrpělivě čeká na svou chvilku slávy v krabicích a nastává tedy ten správný čas na ty nepečené rychlovky. Asi jste už postřehli, jak se vyžívám ve všech nepečených kuličkách, ať jsou Vánoce nebo ne. Kombinací ořechů, sušeného ovoce nejde nikdy nic zkazit... a citrón s mákem? To je nesmrtelná dvojka...
Citrónovo-makové kuličky
Kuličky
- 1 hrnek datlí
- šťáva a kůra z 1/2 bio citrónu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek mletých mandlí
- 2 lžíce drcených lněných semínek
- 1 lžíce mletého máku
Na obalení
- mleté mandle
- mletý mák
Nejprve jsem si dala předem namočit datle. Následně jsem slila vodu, přidala šťávu a kůru z citrónu, vanilkový extrakt, mleté mandle, lněná semínka, mák a rozmixovala v celistvou hmotu. Pomocí rukou jsem tvarovala menší kuličky, které jsem obalovala ve směsi mletých mandlí a máku.
Kuličky jsem skladovala v lednici.
English version
Lemon-poppy seed balls
Balls
- 1 cup dates
- juice and zest from 1/2 bio lemon
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1 cup almond meal
- 2 teaspoons flaxseeds
- 1tablespoon ground poppy seeds
For coating
- almond meal
- ground poppy seeds
At first, I soaked dates. Then I drained them and added lemon juice and zest, vanilla extract, almond meal, flaxseeds, poppy seeds and blended until well combined. Using hands, I shaped the dough into little balls and rolled them in the mixture of almond meal and poppy seeds. I stored the balls in the fridge.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)