Mandlovo-čokoládové sušenky
(16 ks)
Inspirace: http://www.onegreenplanet.org
Sušenky
- 1 dávka zbytků z domácího mandlového mléka
- 1 hrnek datlí
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka skořice
- špetka soli
Poleva
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžíce burákového másla
- 1 lžíce agávového sirupu
Datle jsem si předem namočila. Následně jsem slila vodu a rozmixovala s mandlemi, kakaovým práškem, kokosovým olejem, vanilkovým extraktem, skořicí a solí.
Pomocí lžičky jsem tvarovala v menší sušenky a skládala na pečícím papírem vyložený plech. Pekla jsem v předehřáté troubě zhruba na 20 minut.
Mezitím jsem si připravila polevu, rozmíchala jsem si burákové máslo s kakaovým práškem a sirupem. Upečené sušenky jsem nechala vychladnout, mazala je polevou a dozdobila celou mandlí.
Polevu jsem nechala ztuhnout a skladovala v lednici.
English version
(16 pcs)
Inspiration: http://www.onegreenplanet.org
Cookies
- 1 batch of almond pulp
- 1 cup of dates
- 2 tablespoons of cacao powder
- 2 tablespoons of coconut oil
- 1 teaspoon of vanilla extract
- pinch of cinnamon
- pinch of salt
Frosting
- 2 tablespoons of cacao powder
- 2 tablespoons of peanut butter
- 1 tablespoon of agave nectar
At first, I soaked dates. Then I drained them and blended them with almond pulp, cacao powder, coconut oil, vanilla extract, cinnamon and salt until smooth.
I formed the dough into balls and pressed into cookies on a baking sheet. I baked them in a preheated oven for about 20 minutes.
Meanwhile I prepared frosting. I mixed peanut butter with cacao powder and nectar. I allowed cookies to cool and frosted with the frosting and decorated with whole almonds.
I let it stiff and stored in the fridge.
Jé, ty jsou krásné :-)
OdpovědětVymazatBudu velmi ráda, když se zapojíš do mojí giveaway o super skřipce do vlasů - http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/11/linziclip-giveaway.html :-)
Za prve moc pekne vypadaji a za druhe mam na ne chut, super. Vypada to docela jednoduse, asi to zkusim ;-)
OdpovědětVymazatje to děsně jednoduché, jako většina receptů na blogu :-)
Vymazatpěkné, hlavně ta poleva je zajímavá...
OdpovědětVymazatvypadají zajímavě takové vánoční cukroví:)
OdpovědětVymazatjj, něco krapet netradičního, hlavně se spotřebuje vše z výroby rostlinných mlék
Vymazat