Slepované ovesné sušenky s kokosovým máslem





Ovesné sušenky milujeme ať je červen, leden, pondělí, sobota, jaro, léto... prostě kdykoliv, proč by se tedy nemohly stát i součástí Vánoc? :-) Samozřejmě si zaslouží krapet vznešenější podání. Jako my se slavnostně strojíme na Štědrý den, i sušenky vyšperkujeme díky náplni tvořené z kokosového másla. 

Kokosové máslo určitě seženete i ve zdravé výživě, ale je jednodušší i finančně přijatelnější rozmixovat sušený kokos, jak prosté. Náplň je pak oslazena agávovým sirupem, ale zkusit můžete i javorový sirup a v podstatě jakékoliv tekuté sladidlo. Upečené sušenky jsou tvrdší, ale díky náplni a jejich uležením zvláční. Věřím, že se stanou hitem Vánoc :-)





Slepované ovesné sušenky s kokosovým máslem

(17 ks)

Inspirace: http://mywholefoodlife.com

Sušenky

  • 2 lžíce chia semínek
  • 6  lžic vody
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 a 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli 
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 1/2 hrnku jablečného pyré

Náplň

  • 1/2 hrnku kokosového másla
  • 2 lžíce agávového sirupu



Chia semínka jsem si promíchala s vodou a odložila stranou. Mezitím jsem si rozmixovala část ovesných vloček v moučku, přidala k nim celé vločky, skořici, špetku soli. V hrnku jsem prošlehala sirup s jablečným pyré, chia semínky a přilila k sypké směsi a zpracovala v celistvé těsto. Pomocí lžičky jsem kladla a tvarovala sušenky na plech a pekla v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

Mezitím jsem si připravila náplň. Kokosové máslo si vyrábím domácí, stačí jednoduše mixovat sušený kokos, až se uvolní tuk a vznikne hladký krém. K tomu jsem přimíchala sirup. 

Vychladlé sušenky jsem potírala kokosovou náplní a slepovala. Uložila jsem do krabice a skladovala v chladnu.








English version

Oatmeal cookies with coconut butter

Inspiration: http://mywholefoodlife.com

(17 pcs)


Cookies

  • 2 tablespoons of chia seeds
  • 6  tablespoons of water
  • 2 cups of oats
  • 1 a 1/2 cup of oat flour
  • 1 teaspoon of cinnamon
  • pinch of salt
  • 3 tablespoons of agave nectar
  • 1/2 cup of apple sauce

Filling

  • 1/2 cup of coconut butter
  • 2 tablespoons of agave nectar



I mixed chia seeds with water and put them aside. Meanwhile I mixed all the dry ingredients - oats, oat flour, cinnamon, pinch of salt in a bowl. I whisked together agave nectar with apple sauce, prepared chia seeds and poured over the dry mixture and mixed until combined. I dropped cookies on a baking sheet and baked in a preheated oven for about 15 minutes.

Meanwhile I prepared the feeling. I made my own coconut butter. I just mixed dried shreed coconut until smooth. I added agave nectar.  

I let cookies cool down and frosted them and made cookies. 




2 komentářů:

Děkuji za komentář :-)