Zavřete oči, představte si, že jste v ráji. Nemusíte nikam spěchat, žádný otravný budík. Klidně se můžeme celý den válet v posteli. Na snídani Vás čeká domácí granola s úžasným čokoládovým mlékem, takovou tekutou nutellou, samozřejmě bez výčitek. A teď otevřete oči, to není sen, celodenní válení v posteli Vám sice nezaručím, ale recept na zmiňované mléčko je tu. Stačí jednoduše vyrobit mléko z lískových oříšků a dochutit jej kvalitním kakaovým práškem vanilkovým extraktem a osladit jej.
Takto dochucené mléko je výborné i na kaši, tu už nemusíte nijak dochucovat, mléko se o vše postará. Můžete si jej dát jen tak, studené, či teplé. Můžete jej využít i do pečení atd...
Čokoládové lískové mléko
(1 litr)
- 1 hrnek lískových ořechů
- 3 hrnky filtrované vody
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Lískové ořechy jsem si přes noc namočila. Poté jsem je propláchla a zalila třemi hrnky filtrované vody. Následně jsem je rozmixovala pomocí tyčového mixéru a přecedila přes čistou plenu. Případně můžete použít sítko. Na závěr jsem dochutila kakaovým práškem, sirupem, vanilkovým extraktem a důkladně promíchala. Mléko jsem skladovala v lednici a spotřebovala do 4 dnů. Před konzumací je třeba mléko vždy protřepat.
English version
(1 liter)
- 1 cup hazelnuts
- 3 cups filtred water
- 3 tablespoons raw cacao powder
- 1 tablespoon agave nectar
- 1 teaspoon vanilla extract
I soaked hazelnuts over night. Then I strained the water, poured over 3 cups of filtred water and blended until smooth and poured the milk thorough the strainer and sqeezed it to remove the excess liquid. I added cacao powder, agave nectar, vanilla extract, mixed well. I stored the milk in the fridge for about 4 days. Before consumption, shake it.
Nádhera!
OdpovědětVymazatKrásné a jednoduché, do kaše určitě zkusím :)
OdpovědětVymazatTo agave bych vymenila, ale jinak to vypada naprosto a uplne B-O-Z-S-K-Y!!! :)
OdpovědětVymazatano agávový sirup je diskutabilní :-) samozřejmě lze využít jakýkoliv jiný sirup.
VymazatThis looks so delicious! And I just happen to have a large bag of hazelnuts in my pantry! Can't wait to try this for myself!
OdpovědětVymazathope, you will like it :-)
VymazatUrčitě vyzkouším, změním chuť mléka, když použiji carob místo kakaového prášku ? Děkuji.
OdpovědětVymazatkarob je sladší, což nemusí být na škodu :-)
Vymazat