Čokoládové lískové mléko




Zavřete oči, představte si, že jste v ráji. Nemusíte nikam spěchat, žádný otravný budík. Klidně se můžeme celý den válet v posteli. Na snídani Vás čeká domácí granola s úžasným čokoládovým mlékem, takovou tekutou nutellou, samozřejmě bez výčitek. A teď otevřete oči, to není sen, celodenní válení v posteli Vám sice nezaručím, ale recept na zmiňované mléčko je tu. Stačí jednoduše vyrobit mléko z lískových oříšků a dochutit jej kvalitním kakaovým práškem vanilkovým extraktem a osladit jej. 

Takto dochucené mléko je výborné i na kaši, tu už nemusíte nijak dochucovat, mléko se o vše postará. Můžete si jej dát jen tak, studené, či teplé. Můžete jej využít i do pečení atd...




Čokoládové lískové mléko

(1 litr)



  • 1 hrnek lískových ořechů
  • 3 hrnky filtrované vody
  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu








Lískové ořechy jsem si přes noc namočila. Poté jsem je propláchla a zalila třemi hrnky filtrované vody. Následně jsem je rozmixovala pomocí tyčového mixéru a přecedila přes čistou plenu. Případně můžete použít sítko. Na závěr jsem dochutila kakaovým práškem, sirupem, vanilkovým extraktem a důkladně promíchala. Mléko jsem skladovala v lednici a spotřebovala do 4 dnů. Před konzumací je třeba mléko vždy protřepat. 







English version

Chocolate hazelnut milk

(1 liter)



  • 1 cup hazelnuts
  • 3 cups filtred water 
  • 3 tablespoons raw cacao powder
  • 1 tablespoon agave nectar
  • 1 teaspoon vanilla extract







I soaked hazelnuts over night. Then I strained the water, poured over 3 cups of filtred water and blended until smooth and poured the milk thorough the strainer and sqeezed it to remove the excess liquid. I added cacao powder, agave nectar, vanilla extract, mixed well. I stored the milk in the fridge for about 4 days. Before consumption, shake it. 








8 komentářů:

  1. Krásné a jednoduché, do kaše určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. To agave bych vymenila, ale jinak to vypada naprosto a uplne B-O-Z-S-K-Y!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano agávový sirup je diskutabilní :-) samozřejmě lze využít jakýkoliv jiný sirup.

      Vymazat
  3. This looks so delicious! And I just happen to have a large bag of hazelnuts in my pantry! Can't wait to try this for myself!

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě vyzkouším, změním chuť mléka, když použiji carob místo kakaového prášku ? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. karob je sladší, což nemusí být na škodu :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)