Karobové tofu kuličky




Ať je tofu jakkoliv diskutovaná surovina, tyhle kuličky si prostě neodpustím. Jsou jednoduše vynikající. Jako správná kuchtička jsem musela hmotu ochutnat, než se šlo do finálního tvarování... no musela jsem svést takový malý osobní boj, aby kuličky spatřily světlo světa a hmota nepadla za vlast zkrátka jen tak. Z toho plyne, pokud jste líní patlat se s kuličkami, žádná překážka. Nebála bych se hmotu trošku zředit rostlinným mlékem, aby nebyla tak tuhá  a vesele s ní do mističek/pohárků... lžičku a vychutnáváme... :-)




Karobové tofu kuličky

Inspirace: http://www.mydarlinglemonthyme.com


Kuličky

  • 1 balíček tofu natural
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku sušených datlí
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku kokosu
  • 3 lžíce karobu


Na obalení

  • strouhaný kokos



Datle jsem si předem namočila, ořechy pomlela na prášek. 

Tofu jsem si zbavila přebytečné vody, vložila jej do vysoké nádoby spolu s tahini pastou, vanilkovým extraktem, datlemi a rozmixovala v hladký krém. Poté jsem přisypala mleté ořechy, strouhaný kokos, karob a opět mixovala. 

Vzniklou hmotu jsem tvarovala pomocí rukou v menší kuličky, které jsem obalovala ve strouhaném kokosu a skladovala v lednici. 







Carob tofu balls

Inspiration: http://www.mydarlinglemonthyme.com



Balls

  • 1 block natural tofu
  • 1 tablespoon tahini
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 3/4 cup dried pitted dates
  • 1 cup chopped walnuts
  • 1/2 cup desiccated coconut
  • 3 tablespoons carob powder


For couting

  • desiccated coconut



At first, I soaked dates and milled walnuts. 

I dried tofu and got rid of water. I placed it into a bowl and using blender, processed with tahini, vanilla extract, dates until well combined. Then I added ground walnuts, desiccated coconut, carob and processed again. 

Using hands, I shaped the dough into little balls and rolled them in desiccated coconut. I stored the balls in the fridge for several days. 







4 komentářů:

  1. Kuličky vypadaj super:) v poslední době si je dělám z různých zbytků a drti po rostlinném mléku, ale kombinace s tofu zní taky moc dobře:)

    OdpovědětSmazat
  2. Kuličky jsem hned vyzkoušela (jen místo výrazného karobu jsem dala kakao) a nejen děti, ale i kolegové v práci, chválili :-) Manža je snědl bez komentáře, takže úspěch :-), díky za recept!

    OdpovědětSmazat
  3. gulicky chutnaju super! moj syn (2r) vyjedal tak rychlo masu, ze som ich nestihala obalovat :-D diky ;-)

    OdpovědětSmazat
  4. gulicky chutnaju super! moj syn (2r) vyjedal tak rychlo masu, ze som ich nestihala obalovat :-D diky ;-)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)