Milých sladkostí není nikdy dost. Ať se nikdo neopovažuje protestovat :-) Vždycky se najde důvod, proč si život zpříjemnit něčím dobrým. Ať už Vás čeká těžká zkouška či písemka, náročný den v práci, návštěva známých či rodiny, narozeniny, svátek blízkých, nadcházející den matek atd. Nebo víte co? Nepotřebujeme přece nějaký důvod, žijeme jen jednou a tak krátkou chvíli... :-)
Růžový marcipán v čokoládě
Inspirace: http://ohalmonds.blogspot.fr
Marcipán
- 70 g mletých mandlí
- 40 g javorového sirupu
- 5 g kokosového oleje
- šťáva z červené řepy
Čokoláda
- 40 g kakaového másla
- 10 g kokosového oleje
- 10 g javorového sirupu
- 30 g raw kakaového prášku
- špetka vanilkového prášku
- + jedlé květy (růže, levandule aj.)
Mleté mandle jsem si promíchala spolu s javorovým sirupem, kokosovým olejem a šťávou z červené řepy a zpracovala v kompaktní tuhou hmotu. Tu jsem vyložila do čtvercové nádoby a dala chladit do lednice alespoň na 1 hodinu.
Mezitím jsem si připravila čokoládu. Ve vodní lázni jsem si krátce nechala rozehřát kakaové máslo s kokosovým olejem, stáhla jsem z plotny a vmíchala javorový sirup, kakaový prášek vanilkový prášek.
Poté jsem marcipán vytáhla z lednice a nakrájela na menší čtverečky, velikosti bonbonů. Máčela jsem jej v připravené čokoládě a ihned sypala růžovými a levandulovými květy a nechala zatuhnout. Bonbony jsem skladovala v lednici.
English version
Inspiration: http://ohalmonds.blogspot.fr
Marzipan
- 70 g ground almonds
- 40 g maple syrup
- 5 g coconut oil
- beetroot juice
Chocolate
- 40 g cacao butter
- 10 g coconut oil
- 10 g maple syrup
- 30 g raw cacao powder
- pinch vanilla powder
- + edible flowers (lavender, rose ect.)
I mixed together ground almonds with maple syrup, coconut oil and beetroot juice until well incorporated. Using hands, I pressed down the dough into a appropriate box and placed it into the fridge for about 1 hour or more.
Meanwhile I prepared chocolate. I filled a small to medium saucepan with water and brought to a boil. I leaved cacao butter to melt, added coconut oil, mixed in and removed from the heat. Immediately I whisked together with maple syrup, cacao powder, vanilla powder and whisked until smooth.
Then I removed the dough from the fridge, cut into litle pieces and dipped it in chocolate, sprinkled with edible flowers. I stored it in the fridge.
Nejdřív croissanty a teď marcipán? Já se ale musím učit!!!
OdpovědětVymazatP.S.: Kolik prosím té šťávy z řepy?
stačí jen troška na obarvení. Přidávala bych po kapkách, aby nebyla hmota příliš tekutá
Vymazat