Růžový marcipán v čokoládě




Milých sladkostí není nikdy dost. Ať se nikdo neopovažuje protestovat :-) Vždycky se najde důvod, proč si život zpříjemnit něčím dobrým. Ať už Vás čeká těžká zkouška či písemka, náročný den v práci, návštěva známých či rodiny, narozeniny, svátek blízkých, nadcházející den matek atd. Nebo víte co? Nepotřebujeme přece nějaký důvod, žijeme jen jednou a tak krátkou chvíli... :-)



Růžový marcipán v čokoládě

Inspirace: http://ohalmonds.blogspot.fr

Marcipán

  • 70 g mletých mandlí
  • 40 g javorového sirupu
  • 5 g kokosového oleje
  • šťáva z červené řepy


Čokoláda

  • 40 g kakaového másla
  • 10 g kokosového oleje
  • 10 g javorového sirupu
  • 30 g raw kakaového prášku
  • špetka vanilkového prášku
  • + jedlé květy (růže, levandule aj.)


Mleté mandle jsem si promíchala spolu s javorovým sirupem, kokosovým olejem a šťávou z červené řepy a zpracovala v kompaktní tuhou hmotu. Tu jsem vyložila do čtvercové nádoby a dala chladit do lednice alespoň na 1 hodinu. 

Mezitím jsem si připravila čokoládu. Ve vodní lázni jsem si krátce nechala rozehřát kakaové máslo s kokosovým olejem, stáhla jsem z plotny a vmíchala javorový sirup, kakaový prášek vanilkový prášek. 

Poté jsem marcipán vytáhla z lednice a nakrájela na menší čtverečky, velikosti bonbonů. Máčela jsem jej v připravené čokoládě a ihned sypala růžovými a levandulovými květy a nechala zatuhnout. Bonbony jsem skladovala v lednici.






English version

Pink chocolate-covered marzipan

Inspiration: http://ohalmonds.blogspot.fr

Marzipan

  • 70 g ground almonds
  • 40 g maple syrup
  • 5 g coconut oil
  • beetroot juice

Chocolate

  • 40 g cacao butter
  • 10 g coconut oil
  • 10 g maple syrup
  • 30 g raw cacao powder
  • pinch vanilla powder
  • + edible flowers (lavender, rose ect.)



I mixed together ground almonds with maple syrup, coconut oil and beetroot juice until well incorporated. Using hands, I pressed down the dough into a appropriate box and placed it into the fridge for about 1 hour or more.  

Meanwhile I prepared chocolate. I filled a small to medium saucepan with water and brought to a boil. I leaved cacao butter to melt, added coconut oil, mixed in and removed from the heat. Immediately I whisked together with maple syrup, cacao powder, vanilla powder and whisked until smooth. 

Then I removed the dough from the fridge, cut into litle pieces and dipped it in chocolate, sprinkled with edible flowers. I stored it in the fridge.  



2 komentářů:

  1. Nejdřív croissanty a teď marcipán? Já se ale musím učit!!!
    P.S.: Kolik prosím té šťávy z řepy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stačí jen troška na obarvení. Přidávala bych po kapkách, aby nebyla hmota příliš tekutá

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)