Zelené slepované cookies




Naprosto jsem si zamilovala všechny nepečené sladkosti. Jsou obvykle sladké jako blázen, proto Vám stačí opravdu kousek, dva, možná tři, čtyři... :-) ale co, když jsou plné samých dobrých věcí, to i oko přivřeme. Většinou si vystačím s různými kuličkami ze sušeného ovoce, semínek či ořechů, ale občas neuškodí něco krapet sofistikovanějšího jako tyto cookies. 

Uznávám, že jsou vyrobené z méně obvyklých surovin, kterými běžná domácnost asi nedisponuje. Ale stojí za to, rozšířit si svůj jídelníček o nějakou tu novou surovinu a dodat tělu zase jiné spektrum vitamínů a prospěšných látek. I proto se poslední dobou snažím využívat i jiné oleje než klasiku v podobě olivového či kokosového. Mimo ně jsem svou skromnou sbírku rozšířila o všemožné oříškové... z vlašských, lískových, arašídový, který není vlastně oříšek, nebo nejnovější přírůstek z hroznových jadérek od Bohemia olejů. 



Zelené slepované cookies


Cookies

  • 120 g mouky z dýňových semínek
  • 60 g mouky z hroznových semínek
  • 40 g medu či javorového sirupu
  • 1 lžíce oleje z hroznových semínek



Náplň

  • 40 g kokosového másla příp. oleje
  • 2 lžičky chlorelly v prášku
  • 2 lžičky medu či javorového sirupu



Ve velké míse jsem si smíchala mouku z dýňových semínek s moukou z hroznových semínek, přilila jsem med, olej z hroznových semínek a pomocí rukou vypracovala v tuhé těsto. 

To jsem natlačila do nízké nádoby, tak abych mohla přímo vykrajovat kolečka. Těsto jsem dala chladit do lednice alespoň na dvě hodiny. 

Mezitím jsem si připravila náplň. Roztopené kokosové máslo či olej jsem si prošlehala s medem a chlorellou. 

Poté jsem vykrajovala malá kolečka, která jsem promazala náplní a slepovala. Cookies jsem skladovala v lednici a do týdne spotřebovala.






English version

 Green sandwich cookies 



Cookies

  • 120 g pumpkin seed flour
  • 60 g grape seed flour
  • 40 g honey or maple syrup
  • 1 tablespoon grapeseed oil


Filling

  • 40 g coconut butter or oil
  • 2 teaspoon chlorella 
  • 2 teaspoons honey or maple syrup



In a big bowl I combined pumpkin seed flour with grape seed flour, added honey, grapeseed oil. Using hands, I processed it into the firm dough. I formed it in a box and placed it in the fridge at least for 2 hours. 

Meanwhile I prepared filling. I whisked together melted coconuti oil, honey and chlorella until well combined. 

I cut the dough into little cookies, spreaded with filling, sandwiched. I stored cookies in the fridge for about one week. 





3 komentářů:

  1. Mm to vypadá zajímavě! O hroznových semínkách jsem tedy ještě neslyšela :o kde se to dá sehnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ve zdravých výživách, Sklizenu a podobných prodejnách :-)

      Vymazat
    2. ve zdravých výživách, Sklizenu a podobných prodejnách :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)