Kuličky skoro jako Ferrero rocher




Když výjimečně vytáhnu nádhernou soupravu od Rudolf Kämpf, chci servírovat něco jedinečného. Něco, co není jakýmsi denním chlebem, ale stejně jako nádobí, řekněme sváteční. Následující kuličky můžete do této škatulky směle zařadit. Nemám to slovo ráda, ale jsou opravdu vymazlené. Obvykle umixuji všechny suroviny a pak jen tvořím kuličky, případně je obaluji. Tentokrát uprostřed ukrývají celý lískový oříšek a povrch je navíc máčen v domácí čokoládě a posypaný dalšími oříšky... Potřebujeme víc slov? :-)




Kuličky skoro jako Ferrero rocher

(15 ks)

Kuličky

  • 1 hrnek čerstvých datlí (medjool)
  • 1 hrnek lískových ořechů
  • kapka vanilkového extraktu
  • 2 lžíce raw kakaového prášku


Na dokončení

  • 15 ks celých lískových ořechů
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • mleté lískové ořechy na obalení



Lískové ořechy jsem si pomlela na moučku. Přidala jsem k nim vypeckované čerstvé datle, vanilkový extrakt, kakaový prášek a rozmixovala v celistvou pevnou hmotu. Tu jsem si dala ztuhnout do lednice.

Mezitím jsem si připravila čokoládu. Prošlehala jsem roztopený kokosový olej s kakaovým práškem, javorovým sirupem. 

Celé lískové ořechy jsem balila do ztuhlé hmoty, polévala čokoládou a obalovala v mletých oříškách. 







English version

Ferrero Rocher balls

(15 pcs)

Dough

  • 1 fresh dates (medjool)
  • 1 cup hazelnuts
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 2 tablespoons raw cacao powder


For finishing

  • 15 pcs whole hazelnuts
  • 2 tablespoons melted coconut oil
  • 2 tablespoons raw cacao powder
  • 1 tablespoon maple syrup
  • ground hazelnuts 



I ground hazelnuts into meal. I added pitted fresh dates, vanilla extract, cacao powder and pulsed it into sticky dough. I placed it in the fridge.  

Meanwhile, I prepared chocolate. I melted coconut oil and whisked together with raw cacao powder, maply syrup until well combined. 

I wrapped whole hazelnuts in the dough, couted with chocolate and rolled it int chopped hazelnuts. 







9 komentářů:

  1. To je úžasné! Kam na takové nápady chodíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to není nic nového, Ferrero známe všichni, jen jsem přemýšlela, jak ho udělat zdravěji :-)

      Vymazat
  2. Luci, co mi to děláš? Si poslintám klávesnici. Jedním slovem PARÁDA!!!
    Díky za další skvělý recept.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se, ale tohle je sladkost bez výčitek, samé dobré věci :-)

      Vymazat
  3. ze salka znám rafaello. ale myslím, že jej vůbec nepotřebujem, abychom udělali dobré cukroví, navíc "zdravé". Na Vánoce jsou kuličky jako stvořené, ale já je prostě miluji celý rok :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer,
    nevím přesně odkud jste, ale měla bych na Vás dotaz. Používáte datle medjool? Nějaký tip, kde bych je sehnala v Brně? Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel neporadím, v zimě jsem je potkala v brněnském tescu, teď mi je dovezla kolegyně ze Slovenska.

      Vymazat
    2. Dobrý den, existuje na Vás spojení....mé je redes@vladisrl.eu, děkuji

      Vymazat
    3. Info najdete v záložce kontakty

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)