I když mě žádná exotická dovolená v nejbližší době nečeká, nic nebrání tomu, si ji alespoň udělat na talíři nebo spíš do skleničky. Zase je to jednoduché jak facka. Namočíme ořechy, rozmixujeme spolu s dalšími pár surovinami a luxusní dezert je na světě. Opravdu není nutné trávit v kuchyni hodiny, ale i to má občas něco do sebe :-) Ale věřím, že v těchto parnech spíš oceníte snadné, rychlé a hlavně osvěžující recepty...
Pěna z para ořechů a papáji
Pěna
- 1 papája
- 1 hrnek para ořechů
- 2 čerstvé datle
- šťáva z limetky
Na ozdobu
- kůra z limetky
- květy
Para ořechy jsem si přes noc namočila. Papáju jsem zbavila zrníček, oloupala a nakrájela na menší kousky.
Následně jsem slila vodu z ořechů, přidala nakrájenou papáju, čerstvé datle, šťávu z limetky a mixovala v hladkou pěnu.
Pěnu jsem rozdělila do skleniček a dala chladit do lednice. Před podáváním jsem ozdobila kůrou z limetky a květy. Případně můžete podávat ihned.
English version
Papaya-Brazil nut mousse
Mousse
- 1 papaya
- 1 cup Brazil nuts
- 2 fresh dates, medjool
- lime juice
Garnish
- lime zest
- blossoms
I soaked Brazil nuts overnight. I washed papaya, scooped out the black seeds, peeled it and chopped into little cubes.
I rinsed Brazil nuts and blended them with chopped papaya, fresh dates, lime juice until smooth.
I put the mouse in the jars and placed them in the fridge. Before serving, I garnished it with lime zest and blossoms. You could also serve the mousse immediately.
Papáju jako samotnout moc nemusím, ale tenhle recept vypadá lákavě :))
OdpovědětVymazatwww.meadelaida.blogspot.com
U nás byla dovolená na Bali přesně taková, jakou jsme si vysnili. Cestovní pojišťovna nám dala nějaké brožurky s tipy na dovolenou, ale jinak jsme si toho hodně zařizovali sami. No, jako fakt krásná, klidná, skoro meditační dovolená. Určitě jsme tam nebyli naposled. :) Myslím, že v létě bychom tam mohli jet na delší dobu než na 14 dní.
OdpovědětVymazat