Ostružinovo-kokosová zmrzlina s hořkou čokoládou




Vypadá to, že nás čeká ještě minimálně pár hezkých, až tropických dnů, proto snad neurazím další variantou na ledové osvěžení... I když takové ty krémové zmrzliny mám ve své škatulce "hříšně dobré" a neurazí mě snad nikdy, pokud není mínus dvacet. Ostružinovo-kokosová zmrzlina s hořkou čokoládou do té škatulky dokonale zapadá. I když obsahuje ovocnou složku, plná chuť kokosového mléka převládá na plné čáře. O level výš ji pak posunují ještě ukryté kakaové boby a hoblinky hořké čokolády. No kdo by odolal? :-)



Ostružinovo-kokosová zmrzlina s hořkou čokoládou

Kokosová vrstva

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu


Ostružinová vrstva

  • 1 hrnek rozmačkaných ostružin
  • 2 lžíce kokosového cukru


Na dokončení

  • 2 lžíce kakaových bobů
  • 2 lžíce hoblinek hořké čokolády
  • hrst ostružin



Kokosové mléko jsem si dochutila kokosovým cukrem, vanilkovým extraktem a pomocí ručního šlehače důkladně vyšlehala. 

Ostružiny jsem si rozmačkala s kokosovým cukrem a opatrvně vmíchala ke kokosovému mléku.

Na závěr jsem ještě přidala kakaové boby, nastrouhanou hořkou čokoládu, promíchala a vlila do vhodné nádoby. 

Dala jsem mrazit do mrazáku a zhruba každou hodinu promíchala, abych se vyvarovala krystalků. Tento proces jsem opakovala asi 3krát. Před podáváním jsem nechala chvíli povolit a podávala jsem posypané čerstvými ostružinami. 








Blackberry-coconut ice cream with dark chocolate


Coconut layer

  • 1 can coconut milk
  • 2 tablespoons coconut sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract


blackberry layer

  • 1 cup mashed blackberries
  • 2 ltablespoons coconut sugar


To finish

  • 2 tablespoons cacao nibs
  • 2 tablespoons chopped dark chocolate
  • handful blackberries



I sweetened coconut milk with coconut sugar and vanilla extract. Using hand beater, I whisked it. 

Using fork, I mashed blackberries, added coconut sugar and mixed into the coconut layer. 

Finally I added cacao nibs, chopped dark chocolate and blackberries. I poured it into the suitable container. 

I placed it in the freezer and about every hour I mixed up it in order to get rid of ice crystals. Before serving, I set aside it for a while.  I served it with another fresh blackberries. 






5 komentářů:

  1. Jaké kokosové mléko značku prosim a cukr kde koupim?

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. např. Alnatura. Kokosový cukr ve zdravé výživě.

      Smazat
  2. určitě zkusím..
    terievans98.blogspot.cz

    OdpovědětSmazat
  3. Wauuu, tak ta vypadá luxusně, tu musím mít! .)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)