Představte si dokonalý svět... můžete se "cpát" sladkostmi a přitom tělu dávat vůbec to nejlepší, co mu můžete dopřát. Žádné výčitky, špatné svědomí, těžko od žaludku... nic takového neexistuje. A on to není sen, všechny raw dezerty plné ořechů, semínek, sušeného ovoce a dalších skvělých surovin jsou navíc chuťově naprosto neodolatelné. I když jsou už tak "super-zdravé", můžeme je ještě vyšperkovat různými superpotravinami v prášku.
Záměrně si všechny superpotraviny nekupuji ve formě tobolek ale prášku, abych je pak snadno mohla zakomponovat do receptů. Navíc zamíchané v čerstvě vymačkané ovocné šťávě chutnají výborně. Maqui prášek, pořídíte například zde, je doslova narvané antioxidanty. Plody Maqui podobné borůvkam či acai jsou sušeny mrazem a následně rozemlety na prášek. Ten se užívá pro lepší obranyschopnost, vytrvalost, trávení, zrychlení metabolismu, proti zánětům, stárnutí, pro posilu kostí a kloubů,... a to vše v těchto roztomilých dortíčkách :-)
Mini raw dortíčky s maqui
(8 ks)
Krusta
Ostružinová vrstva
- 1 hrnek para ořechů
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 3 lžíce bio kakaového másla
- 1/2 hrnku ostružin
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce maqui prášku (např. Naturalis)
Vrstva z bílé čokolády
- 1 hrnek kešu ořechů
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 50 g bio kakaového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citrónové šťávy
Ořechy jsem si přes noc namočila. Kakaové máslo rozpustila ve vodní lázni.
V mixéru jsem rozmixovala mandle s kokosem, pohankou a špetkou soli v jemnou moučku. Přidala jsem datle a mixovala v celistvou hmotu.
Muffinovou formu jsem vyložila potravinovou fólií. Pomocí rukou jsem vtlačila krustu a dala chladit do lednice.
Na ostružinovou vrstvu jsem rozmixovala máčené ořechy s javorovým sirupem, roztopeným kakaovým máslem, ostružinami, vanilkovým extraktem a maqui práškem v hladký krém. Muffinovou formu jsem plnila ostružinovou vrstvou do spotřebování hmoty a dala mrazit.
Na poslední vrstvu jsem si opět rozmixovala kešu s javorovým sirupem, kakaovým máslem, vanilkovým extraktem a citrónovou šťávou v hladký krém. Navrstvila, ozdobila ostružinami a dala opět mrazit. Před podáváním nechte chvilku povolit.
English version
Mini raw maqui cakes
(8 ks)
Base
Blackberry layer
- 1 cup Brazil nuts
- 1/4 cup maple syrup
- 3 tablespoons Bio cacao butter
- 1/2 cup blackberries
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1 tablespoon maqui powder
White chocolate layer
- 1 cup cashews
- 1/4 cup maple syrup
- 50 g Bio cacao powder
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1 teaspoon lemon juice
I soaked nuts overnight. I melted cacao butter in double boiler.
I pulsed almonds, coconut, buckwheat and salt until crumbs form. I added dates and mixed until well combined.
I filled muffin tin with the base and placed it in the fridge.
Meanwhile, I drained and rinsed nuts and blended them with maple syrup, melted cacao powder, blackberries, vanilla extract and maqui powder until completely smooth. I poured the blackberry mixture into muffin tin and placed it in the freezer.
For white chocolate layer, I blended cashews with maple syrup, cacao butter, vanilla extract and lemon juice until smooth. I poured the mixture into muffin tin and placed it in the freezer for at least 2 hours. Before serving, unfreeze the mini cakes for a while.
Vypadá to úžasně! Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatNatálie
www.natalieholz.blogspot.cz
Mňam, hneď by som si dala! ♥ ʕ•͡ᴥ•ʔ
OdpovědětVymazatJuly and august favourites.
random questions about me
wow, tak teď mám opravdu chutě:/
OdpovědětVymazatverranda.blogspot.cz
nádhera!
OdpovědětVymazat