Kakaová pěna (z květáku)




Šíleností a zdánlivě bláznivých receptů není nikdy dost. A tak po květákové kaši, proč nezkusit i pěnu? A věřte, až ji budete servírovat, nikdo nebude hádat, ,že obsahuje právě zeleninu...




Kakaová pěna (z květáku)

(2 porce)


Pěna

  • 1/2 květáku
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička agar prášku

Na dokončení

  • včelí pyl





Květák jsem si uvařila doměkka. Nechala jej zchládnout. Pomocí tyčového mixéru jsem jej rozmixovala spolu s kakaovým práškem, kokosovým cukrem a práškem agar v hladký krém. Rozdělila jsem jej do mističek a dala chladit do lednice. Můžete podávat posypané např. včelím pylem.






English version


Cacao cauliflower mousse

(2 portions)



Mousse

  • 1/2 cauliflower
  • 2 tablespoons raw cacao powder
  • 2 tablespoons coconut sugar
  • 1 teaspoon agar powder


To finish

  • bee pollen





I divided cauliflower into florets. I cooked it until smooth. I let it cool. Using blender, I blended it with cacao powder, coconut sugar, agar powder into smooth mousse. I placed it in the fridge. Before serving, I sprinkled it with bee pollen. 


4 komentářů:

Děkuji za komentář :-)