Špagetové mini quiche



Špagetová dýně už není žádná velká exotika a věřím, že spousta z Vás si ji i doma pěstuje na zahrádce. Proto tak trochu doufám, že uvítáte i nějaký jiný recept než "klasické špagety" s nějakou omáčkou. Dýňové špagety mají totiž mnohem šiřší využití. Omluvte, že nebudu zacházet do detailů, hrozně ráda Vás totiž překvapuji :-) tak snad se to dnes podaří s těmito mini koláčky...



Špagetové mini quiche  (3 - 4 ks)

Krusta

  • 1 malá špagetová dýně
  • sůl, pepř

Tofu náplň

  • 1 balení tofu natural
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Žampiony

  • 1 lžička olivového oleje
  • 200 g žampionů
  • sůl, pepř
  • čerstvý kopr


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Špagetovou dýni přepůlíme, zbavíme semínek a pečeme řezem dolů hruba 30 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme v hladký krém spolu s lahůdkovým droždím, dijonskou hořčicí, citrónovou šťávou, česnekem, muškátovým oříškem solí a pepřem. 

Na kapce olivového oleje restujeme nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem a koprem.

Dýni vydlabeme táhlými pohyby pomocí vidličky. Vymačkáme, abychom se zbavili přebytečné vody, ochutíme solí, pepřem a vyložíme jí formičky. 

Krustu předpékáme zhruba 20 minut. Poté plníme tofu pěnou, poklademe žampiony a dopékáme dalších cca 20 minut. 





English version

Spaghetti squash mini quiches (3 - 4 ks)

Crust

  • 1 little spaghetti squash
  • salt, pepper
Tofu filling

  • 1 block natural tofu
  • 2 tablespoons nutritional yeast
  • 1 teaspoon Dijon mustard
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1 garlic clove
  • pinch nutmeg
  • salt, pepper

Champignons

  • 1 teaspoon olive oil
  • 200 g champignons
  • alt, pepper
  • fresh dill

Preheat oven to 180 degrees. Half spaghetti squash, get rid of seeds and bake for about 30 minutes. 

Meanwhile prepare filling. blend tofu with nutritional yeast, Dijon mustard, lemon juice, garlic, nutmeg, salt and pepper until smooth mixture. 

Saute chopped champignons in olive oil, season with salt, pepper, dill. 

Remove the squash from the oven, use fork to scrap the flash into long strands. Squeeze it from water, season with salt, pepper and fill little cake forms. 

Bake crust for about 20 minutes, add tofu mousse, champignons and bake for another 20 minutes. 


1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)