Cannelloni plněné dýní a tofu ricottou




Upřímně, tohle není pokrm, k jehož přípravě bych si stoupla během týdne po práci. Trvá přece jen déle, než bývají obvykle mé fyzické možnosti a vůbec ochota trávit čas přípravou krabičky, ano, ano. Na druhou stranu omáčku, ricottu můžeme udělat předem, Pak už nejde o nic složitého a časově náročného. Nejdéle se budou péct a my mezitím můžeme třeba relaxovat :-)




Cannelloni plněné dýní a tofu ricottou (4 porce)

Tofu ricotta
  • 1 balení tofu natural
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • hrst bazalkových lístků
  • sůl, pepř

Rajčatová omáčka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • hrst rozinek
  • hrst bazalkových listů, oregana
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl, pepř

Dýňová náplň
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek
  • 250 g žampionů
  • cca 1/4 dýně hokkaido
  • 1 hrnek špenátových listů
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

  • 250 g  bezlepkových lasagní/cannelloni

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Tofu pomocí rukou rozdrobíme, dochutíme lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou, solí, pepřem a natrhanými bazalkovými lístky. Důkladně zpracujeme a odložíme stranou. 

Na lžíci olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, přilijeme rajčata a krátce povaříme. Omáčku dochutíme, rozinkami, bazalkou, oreganem, uzenou paprikou, solí a pepřem a necháme dojít.

Pórek nakrájíme na tenká kolečka a restujeme na lžíci olivového oleje zhruba pět minut. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, dýni a mícháme do změknutí. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Na závěr přidáme omytý špenát, necháme jej zavadnout a odstavíme z plotny.

Těstoviny si krátce předvaříme v osolené vroucí vodě. Nemusí být zcela měkké, ale měly by jít bez problémů srolovat. Připravené plátky plníme dýňovou směsí, ricottou, opatrně rolujeme.

Zapékací nádobu plníme rajčatovou omáčkou, těstovinami a na závěr opět omáčkou. Pečeme zhruba 30 minut. 





English version

Cannelloni filled with pumpkin and tofu ricotta (4 portions)

Tofu ricotta
  • 1 block tofu natural
  • 1 tablespoon nutritional yeast
  • 1 tablespoon lemon juice
  • handful basil leaves
  • salt, pepper

Tomato sauce
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 onion
  • 1 garlic clove
  • 1 tin tomatoes
  • handful currants
  • handful basil leaves, oregano
  • 1 teaspoon smoked pepper
  • salt, pepper

Pumpkin filling
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 leek
  • 250 g mushrooms
  • about 1/4 pumpkin (Hokkaiod)
  • 1 cup spinach leaves
  • nutmeg
  • salt, pepper

  • 250 g lasagne/cannelloni


Preheat oven to 180 degrees. Using hands, crumble tofu, season it with salt, pepper, nutritional yeast, add lemon juice and mix well. Set aside. 


Cook chopped onion on olive oil until golden, add thinly sliced garlic for a minute and pour tomatoes into it and simmer. Season it with currants, basil, oregano, smoked pepper, salt and pepper and let it be. 

Chop leek into thin slices and fry it in olive oil in a saucepan for about 5 minutes.Add chopped mushrooms, pumpkin and simmer it until soft. Season it with salt, pepper, nutmeg. Finally add spinach leaves and remove from the heat.  

Cook pasta according to the instruction on the package. It is not necessary to have them overcooked. Fill it with pumpkin filling, tofu ricotta and roll it.  

Pour half a tomato sauce in a baking dish, add cannelloni, cover with remaining sauce and bake for about 30 minutes. 









1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)