Matcha rolky plněné černou tahini




Konečně jsem se dostala k vyzkoušení dárků od Ježíška. To se Vám hned fotí jedna radost.... vždycky to dodá člověku jakýsi nový impuls a chuť do nových receptů, projektů atd. Byť jde o "hloupý" talířek či vidličku. To pak vymýšlím či pátrám po receptech šitých na míru danému předmětu. Bílo-černý talířek si třeba říkal o matcha rolky plněné černou tahini...



Matcha rolky plněné černou tahini

Inspirace: http://golubkakitchen.com

Těsto


  • 1/2 balíčku čerstvého droždí
  • 3/4 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžička kokosového cukru
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 2 g matcha čaje
  • špetka soli


Černá tahini náplň

  • 1 hrnek černého sezamu
  • 1/4 hrnku rýžového sirupu





Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Droždí rozdrobíme, zasypeme kokosovým cukrem, zalijeme trochou teplého mléka a pomocí vidličky zapracujeme a zamícháme. Necháme kvásek pracovat.

Mezitím si ve velké míse smícháme špaldovou mouku s matcha čajem a špetkou soli. Kokosový olej roztopíme, smícháme se zbytkem mléka a kváskem. Tekutou směs opatrně vlijeme k sypké a zpracujeme v těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

Mezitím si připravíme náplň. Sezam mixujeme, až dosáhneme máslovité konzistence. Dosladíme rýžovým sirupem. 

Těsto rozválíme v širší vrstvu, potřeme náplní a opatrně zarolujeme jako roládu. Rozdělíme jej cca na 12 ks a umístíme do nádoby vhodné na pečené. Necháme dokynout ještě cca 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.

Podáváme s kokosovou šlehačkou a posypané černým sezamem.






English version

Matcha rolls with black tahini filling


Inspiration: http://golubkakitchen.com

Dough

  • 1/2 package yeast
  • 3/4 cup plant based milk
  • 1 teaspoon coconut sugar
  • 4 tablespoons coconut oil
  • 2 cups spelt flour
  • 2 g matcha tea
  • pinch salt


Black tahini filling

  • 1 cup black sesame seeds
  • 1/4 cup rice syrup


Preheat oven to 180 degrees. Using hands, crumble yeast, add coconut sugar, lukewarm milk and whisk it well. Leave it to foam for about 10 minutes.

Meanwhile combine spelt flour with matcha tea, pinch salt in a big bowl. Melt coconut oil. Whisk it with milk and foamed milk. Pour wet mixture into flour mixture and stir to incorporate it. Cover the bowl with clean towel and leave it to rise. It should double in size. 

Meanwhile prepare filling. Place sesame seeds in a food processor and grind until smooth. Sweeten it with rice syrup. 

Roll out the dough, spread the filling over the dough. Roll up the dough. Cut it into 10 pcs. Place them into baking dish. Leave it rice for another 30 minutes and bake in preheated oven for about 30 minutes. 

Serve it with coconut cream, garnished with black sesame seeds. 







1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)