Těstoviny s marinovanými žampiony



Poslední dobou jste si začali říkat o nové recepty do Vašich krabiček do práce/školy/kamkoliv. Proto bych ráda oživila tuto "rubriku", protože to má být blog pro Vás. Blog, který Vám něco přinese a bude Vám užitečný :-) Tak pevně doufám, že Vás aspoň trochu potěším.

Začneme tedy těstovinami, protože to je pomalu to nejjednodušší, co si můžete připravit, do 15 minut není co dělat. Nebudeme-li počítat, že si přes noc dáme marinovat žampiony. Ale jinak je to skutečně hračka...



Těstoviny s marinovanými žampiony

(2 porce)

Žampiony
  • 8 žampionů
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky


Omáčka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hummusu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce sezamových semínek


  • cca 100 g celozrnných těstovin
  • klíčky


Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je sezamovým olejem, sójovou omáčkou a necháme přes noc marinovat. 

Na omáčku prošleháme javorový sirup se sójovou omáčkou, hummusem, rozmačkaným česnekem, hořčicí, vodou a sezamovými semínky.

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou, žampiony, ozdobíme klíčky a ihned podáváme či připravíme do krabičky. 






English version

Pasta with marinated champignons

(2 portions)

Champignons
  • 8 champignons
  • 2 tablespoons sesame oil
  • 2 tablespoons soy sauce

Sauce
  • 1 tablespoon maple syrup
  • 1 tablespoon soya sauce
  • 1 tablespoon hummus
  • 1 garlic clove
  • 1 tablespoon mustard
  • 3 tablespoons water
  • 1 tablespoon sesame seeds


  • about 100 g gluten-free pasta
  • sprouts



Wash champignons, peel them and chop into thin slices. Drizzle with sesame oil, soya sauce and let it marinate overnight.  

Whisk maple syrup with soya sauce, hummus, garlic, mustard, water and sesame seeds until well combined. 

Cook pasta according to instructions on the package. Divide pasta into portions, add sauce, champignons, sprinkle with sprouts and serve immediately. 



7 komentářů:

  1. To vypadá skvěle! :-) Na "renesanci" rubriky se moc těším :-)

    OdpovědětSmazat
  2. Taky se moc tesim na dalsi krabickove recepty :) Takze ty zampiony jsou syrove? Zajimave, i ta omacka zni dobre. Ja jim houby jen nekdy, driv jsem nejedla vubec ale postupne jim prichazim na chut.

    OdpovědětSmazat
  3. Mňam to vyzerá naozaj úžasne :) cestoviny milujem na všetky spôsoby
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětSmazat
  4. To vypadá parádně! Děkuji za tip. Určitě vyzkouším:-)

    OdpovědětSmazat
  5. To vypadá parádně! Děkuji za tip. Určitě vyzkouším:-)

    OdpovědětSmazat
  6. To vypadá parádně! Děkuji za tip. Určitě vyzkouším:-)

    OdpovědětSmazat
  7. To vypadá parádně! Děkuji za tip. Určitě vyzkouším:-)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)