Chia pudinky jsou naprosto dokonalou svačinkou. Nejlepší je si připravit pudink večer, nechat přes noc nabobtnat a dopoledne či odpoledne sníst. Tato varianta je trošku časově náročnější díky posypce. Tu obvykle přihodím do trouby k nějakému jinému sladkému pečení, abych neroztápěla troubu kvůli jedné sušence.
Banánový chia pudink
s para posypkou
(2 – 3 porce)
- ½ hrnku mletých para ořechů
- 1 lžíce kokosového cukru
- špetka skořice
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce kokosového oleje
Banánový chia pudink
- 2 banány
- ¼ hrnku mandlového mléka
- 1 lžička javorového sirupu
- 2 lžíce chia semínek
Na dokončení
- banán
- chia semínka
Troubu předehřejeme na 170
stupňů. Nejprve si pomeleme para ořechy v moučku. Přidáme kokosový cukr,
skořici, vanilkový extrakt, roztopený kokosový olej a zpracujeme v tuhé
těsto. Pomocí rukou vytvarujeme tenčí placku. Nemusí být jinak ukázková, stejně
ji rozdrobíme. Pečeme zhruba 10 minut.
Mezitím si rozmixujeme banány
s mandlovým mlékem, javorovým sirupem v hladké smoothie, vmícháme
chia semínka a odložíme stranou.
Menší skleničky plníme chia
pudinkem, klademe kolečky banánu, posypkou a ihned podáváme.
Banana chia pudding with Brazil nut crunch
(2 – 3 portions)
- ½ cup ground Brazil nuts
- 1 tablespoon coconut sugar
- pinch salt
- ½ teaspoon vanilla extract
- 2 tablespoon coconut oil
Banana chia pudding
- 2 bananas
- ¼ cup almond milk
- 1 teaspoon maple syrup
- 4 tablespoons chia seeds
To finish
- banana
- chia seeds
Preheat oven to 170 degrees. At first, grind Brazil nuts. Add coconut sugar, cinnamon, vanilla extract, melted coconut oil mix well and process into firm dough. Using hands, shape into a big cookie and bake for about 10 minutes.
Meanwhile blend bananas with almond milk, maple syrup into smoothie, add chia seeds and whisk well. Set aside.
Fill glasses with chia pudding, chopped bananas, crunch and serve.
Mňam, ten vyzerá dokonalo :)
OdpovědětVymazatmy blog : THE COLORFUL THOUGHTS