Banánový chia pudink s para posypkou



Chia pudinky jsou naprosto dokonalou svačinkou. Nejlepší je si připravit pudink večer, nechat přes noc nabobtnat a dopoledne či odpoledne sníst. Tato varianta je trošku časově náročnější díky posypce. Tu obvykle přihodím do trouby k nějakému jinému sladkému pečení, abych neroztápěla troubu kvůli jedné sušence. 


Banánový chia pudink s para posypkou

(2 – 3 porce)

Para posypka

  • ½ hrnku mletých para ořechů
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • špetka skořice
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kokosového oleje

Banánový chia pudink
  • 2 banány
  • ¼ hrnku mandlového mléka
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek

Na dokončení
  • banán
  • chia semínka


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Nejprve si pomeleme para ořechy v moučku. Přidáme kokosový cukr, skořici, vanilkový extrakt, roztopený kokosový olej a zpracujeme v tuhé těsto. Pomocí rukou vytvarujeme tenčí placku. Nemusí být jinak ukázková, stejně ji rozdrobíme. Pečeme zhruba 10 minut.

Mezitím si rozmixujeme banány s mandlovým mlékem, javorovým sirupem v hladké smoothie, vmícháme chia semínka a odložíme stranou.

Menší skleničky plníme chia pudinkem, klademe kolečky banánu, posypkou a ihned podáváme.






Banana chia pudding with Brazil nut crunch

(2 – 3 portions)

Brazil nut crunch

  • ½ cup ground Brazil nuts
  • 1 tablespoon coconut sugar
  • pinch salt
  • ½ teaspoon vanilla extract
  • 2 tablespoon coconut oil

Banana chia pudding
  • 2 bananas
  • ¼ cup almond milk
  • 1 teaspoon maple syrup
  • 4 tablespoons chia seeds

To finish
  • banana
  • chia seeds


Preheat oven to 170 degrees. At first, grind Brazil nuts. Add coconut sugar, cinnamon, vanilla extract, melted coconut oil mix well and process into firm dough. Using hands, shape into a big cookie and bake for about 10 minutes. 

Meanwhile blend bananas with almond milk, maple syrup into smoothie, add chia seeds and whisk well. Set aside. 

Fill glasses with chia pudding, chopped bananas, crunch and serve. 




1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)