Konopno-rozinkové tyčinky



Nejčastěji připravuji nepečené sladkosti z datlí, ale ty spoustě lidem nechutnají, proto jsem tentokrát sáhla po rozinkách a vyplatilo se. Nejsou tak moc sladké jako většina datlových kuliček, navíc mi přijdou takové šťavnatější.. za mě prostě super změna :-)



Konopno-rozinkové tyčinky


(8 ks)

Náplň

  • 200 g nesířených rozinek
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 1/2 hrnku konopných semínek
  • 2 lžíce konopného proteinu
  • 4 lžíce kakaových bobů

Poleva
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce kakaového másla
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 5 lžic raw kakaového prášku
  • špetka vanilkového extraktu



Rozinky předem namočíme, aby změkly a snadněji se mixovaly. Poté slijeme vodu a rozmixujeme je na hladké pyré. Přidáme roztopený kokosový olej, kakaový prášek, konopná semínka, konopný protein, kakaové boby a zpracujeme v kompaktní hmotu.

Nádobu vhodou do mrazáku vyložíme potravinovou fólií, rovnoměrně rozetřeme hmotu a dáme mrazit alespoň na 1 hodinu. 

Mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej s kakaovým máslem, odstavíme z plotny, vmícháme javorový sirup, vanilkový extrakt, kakaový prášek a důkladně vymícháme. 

Ztuhlou hmotu nakrájíme na 8 kusů a opatrně máčíme v polevě. Dáme opět tuhnout do mrazáku, kde je i skladujeme. 







English version


Hemp-currant bars

(8 pcs)

The dough

  • 200 g unsulfured currants
  • 3 tablespoons coconut oil
  • 2 tablespoons raw cacao powder
  • 1/2 cup hemp seeds
  • 2 tablespoons hemp protein
  • 4 tablespoons cacao nibs

Frosting
  • 3 tablespoons coconut oil
  • 2 tablespoons cacao butter
  • 3 tablespoons maple syrup
  • 5 tablespoons raw cacao powder
  • pinch vanilla extract



At first, soak currants for a while. Then rinse them and blend until you get smooth puree. Add melted coconut oil, cacao powder, hemp seeds, hemp protein, cacao nibs and mix until well incorporated. 

Line an container suitable in a freezer with foil,  spread the dough and freeze for about one hour. 

Meanwhile prepare frosting. In a double boiler melt coconut oil with cacao butter. Remove from heat and whisk with maple syrup, vanilla extract and cacao powder.

Chop stiff dough into 8 pcs and dip in frosting. Place them once again in the freezer and store them in a same way.


3 komentářů:

  1. Ohh vypadá to výborně! :) Já jsem milovník datlí a moc nechápu, jak někomu němůžou chutnat...ale tak kyždý jsme jiný :D

    OdpovědětVymazat
  2. To vyzerá super a tiež som milovník datli :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vyzerá super a tiež som milovník datli :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)