Co by to bylo za léto bez ovocných knedlíků? Bylo by smutné, proto bylo třeba dohnat resty a pustit se alespoň do jedné várky meruňkových. Když jsem pak na našich krásných webovkách, které se věnují raw stravě, objevila recept na raw knedlíky, bylo vymalováno...
Raw meruňkové knedlíky
Inspirace: http://loveofraw.cz
(cca 2 porce)
Těsto
- 75 g zlatého lněného semínka
- 100 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 2 lžíce vody či více
Na dokončení
- zralé meruňky
- kokosový cukr
- kakaové máslo
Lněné semínko rozmixujeme s kokosem na moučku. Smícháme s rýžovým sirupem, vodou a pomocí rukou zpracujeme v kompaktní hmotu. Dle potřeby přidáme vodu či sirup.
Meruňky omyjeme a osušíme, případně vypeckujeme. Opět pomocí rukou obalujeme meruňky těstem. Osvědčilo se mi mít ruce vlhké, lépe se tak s těstem pracuje.
Knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme s roztopeným kakaovým máslem, posypané kokosovým cukrem a dalšími meruňkami.
English version
Raw apricot dumplings
Inspiration: http://loveofraw.cz
(2 portions)
Dough
To finish
Inspiration: http://loveofraw.cz
(2 portions)
Dough
- 75 g golden flax seeds
- 100 g shredded coconut
- 2 tablespoons rice syrup
- 2 tablespoons water or more
To finish
- ripe apricots
- coconut sugar
- cacao butter/coconut oil
Grind flax seeds with shredded coconut. Add rice syrup, water. Using hands, process until well combined. If needed, add rice syrup or water.
Wash apricots and dry them. You could pit them. Cover them with the dough and shape into balls. Moisten your hands for easier handling.
Divide dumplings into plates and serve with melted cacao butter or coconut oil, coconut sugar and apricots.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)