Tartaletky s třešňovým chia pudinkem a rebarborou



Obvykle se mi sejdou jahody s rabarborou, a tak tvořím krambly a nejrůznější sladkosti z této úžasné kombinace. Letos se mi ale podařily napárovat i třešně s rebarborou. A to je Vám teprve lahůdka...



 Tartaletky s třešňovým chia pudinkem a rebarborou


(4 ks)

Krusta

  • 2 lžičky chia semínek + 6 lžiček vody
  • 260 g špaldové mouky
  • 6 lžic pohankové mouky
  • 2 lžíce mandlového másla
  • 90 ml kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu


Náplň

  • 2 hrnky třešní
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžičky chia semínek
  • cca 3 stonky rebarbory



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.

V míse smícháme špaldovou mouku s pohankovou. Roztopený kokosový olej prošleháme s mandlovým máslem, rýžovým sirupem a přidáme k sypké směsi spolu s chia semínky. Zpracujeme v kompaktní hmotu. Zabalíme do potravinové fólie a dáme odležet do lednice.

Mezitím vypeckujeme třešně a krátce je vaříme. Podlejeme trochou vody, kdyby se začaly připalovat. Na závěr osladíme rýžovým sirupem, vmícháme chia semínka a odstavíme z plotny.

Formičky vymažeme kokosovým olejem, vysypeme moukou a pomocí rukou vtlačíme těsto. plníme třešněmi a na závěr poklademe rebarborou. 

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. 






Tartaletes with cherry chia pudding and rhubarb

(4 pcs)

Dough

  • 2 teaspoons chia seeds + 6 teaspoons water
  • 260 g spelt flour
  • 6 tablespoons buckwheat flour
  • 2 tablespoons smooth almond butter
  • 90 ml coconut oil
  • 2 tablespoons rice syrup


Filling

  • 2 cups cherries
  • 2 tablespoons rice syrup
  • 2 teaspoons chia seeds
  • about 3 stalks rhubarb



Preheat oven to 170 degrees. Whisk chia seeds with water and set aside. 

In a big bowl, combine spelt flour with buckwheat flour. Whisk melted coconut oil with smooth almond butter, rice syrup and pour into the flour mixture. Mix well. Wrap in plastic wrap and place in the fridge. 

Meanwhile stone cherries. Place them in the pan and heat them up. Finally, sweeten with rice syrup, add chia seeds, mix well and set aside. 

Using hands, press it into little tart forms. Spread cherries onto the dough. Top with thin slices of rhubarb and bake for about 20 minutes. 


2 komentářů:

  1. Milujem rebarboru a keďže jej máme teraz doma dosť, určite vyskúšam :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)