Do horkých letních dnů snad byla stvořena tato kaše. Obvykle netoužíme po něčem hřejivém do žaludku ale naopak něčem osvěžujícím. Zároveň by ale měla dokázat zasytit, ideálně na celé dopoledne... a to je přesně ona...
Acai pohanková kaše s jahodami
(2 porce)
Kaše
- 1/2 hrnku pohanky kroupy
- 1 zralý banán
- 2 lžičky acai prášku
- 2 hrnky mandlového mléka
- 1 hrnek jahod
- 1 lžíce kešu másla
Na ozdobu
- 1 hrnek jahod
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu
- černý sezam
Pohanku přes noc namočíme ve vodě. V hrnku prošleháme javorový sirup s bazlamikovým octem, nasekaným rozmarýnem. Jahody omyjeme, zbavíme stopek, přepůlíme a přelijeme touto směsí. Odložíme stranou a necháme marinovat.
Pohanku propláchneme a rozmixujeme s banánem, acai práškem, mandlovým mlékem, jahodami a kešu máslem v hladké smoothie.
Rozdělíme do misek, ozdobíme jahodami a podáváme.
(2 portions)
Porridge
- 1/2 cup buckwheat groats
- 1 ripe banana
- 2 teaspoons acai powder
- 2 cups almond milk
- 1 cup strawberries
- 1 tablespoon cashew butter
Strawberries
- 1 cup strawberries
- 1 tablespoon maple syrup
- 1 teaspoon balsamic cider
- 1 teaspoon fresh rosemary
- black sesame
Soak buckwheat groats overnight. Whisk maple syrup with balsamic cider, chopped rosemary. Wash strawberries, half them and mix well with the mixture. Set aside and let marinate.
Rinse buckwheat groats and blend with banana, acai powder, almond milk, strawberries, cashew butter until smooth.
Divide the porridge into bowls, add strawberries, sprinkle with black sesame and serve.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)