Jednodušší a zároveň i efektnější už to být nemůže. Snad na Pinterestu jsem kdysi zahlédla takto upravený meloun, že mi nedalo jej nevyzkoušet... Hrozně se mi líbí taková prostá a nápaditá úprava pokrmů, která obvykle stojí na pár surovinách, ale stejně mi přijde, že udělá nejvíce parády, hlavně u dětí...
Melounové nanuky
(4 ks)
Nanuky
- cca 2 cm široké pláty vodního melounu
Čokoládová poleva
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce raw kakaového prášku
Na dokončení
- 1 lžíce nasekaných pistácií
- 1 lžíce kakaových bobů
Vodní meloun přepůlíme a rozkrojíme na širší pláty, zhruba 2 cm. Poté pláty rozdělíme na třetiny, aby nám vznikly zhruba stejně velké trojúhelníky.
Slupku uprostřed opatrně nařízneme ostrým nožem a vložíme dřívka. Melounové nanuky pocákáme čokoládovou polevou, na kterou si prošleháme roztopený kokosový olej s rýžovým sirupem a kakaovým práškem. Ještě než zatuhne, posypeme nasekanými pistáciemi, kakaovými boby a dáme mrazit.
English version
(4 pcs)
Popsicles
- watermelon
Chocolate frosting
- 1 tablespoon coconut oil
- 1 tablespoon rice syrup
- 1 tablespoon raw cacao powder
To finish
- 1 tablespoon chopped pistachios
- 1 tablespoon cacao nibs
Half watermelon and cut it into about 2 cm thin slices. Then chop it into triangles.
Using a sharp knife, cut a slit the width of wooden popsicle sticks into the rind.
For chocolate frosting, whisk melted coconut oil with rice syrup, cacao powder.
Pour chocolate frosting over popsicles, sprinkle with chopped pistachios, cacao nibs and place in the freezer to freeze overnight.
Ty jo, to super nápad! My vždycky koupíme meloun a sníme ho jen tak, než stačíme zkusit nějaký recept :D Tak příště! :)
OdpovědětVymazatAdelidea: Život snílka