Vegan boloňské těstoviny
(2 porce)
- cca 120 g těstovin
Omáčka
- 100 g francouzské čočky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 250 g rajčat
- 200 ml rajčatového pyré
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 bobkový list
- čerstvý tymián
- čerstvá bazalka
- čerstvé oregano
- sůl, pepř
Čočku uvaříme dle návodu na obalu. Mrkev, řapíkatý celer a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje zpěníme šalotku, přidáme na minutu na tenké plátky nakrájený česnek, nakrájenou zeleninu a promícháme. Zalijeme rajčatovým pyré, přidáme uvařenou čočku a necháme probublávat. Dochutíme solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
English version
Vegan bologna pasta
(2 portions)
Bologna sauce
- 100 g puy lentils
- 1 tablespoon puy lentils
- 1 shallot
- 1 garlic clove
- 1 carrot
- 1 celery
- 250 g tomatoes
- 200 ml tomato puree
- 1 teaspoon tomato puree
- 1 bay leaf
- fresh thyme
- fresh basil
- fresh oregano
- salt, pepper
Cook puy lentils according to description. Wash, peel and chop carrot, celery and tomatoes into little chunks.
Fry chopped shallot in olive oil, add thinly sliced garlic, chopped vegetables and steam. Add tomato puree, cooked lentils and cook for about 15 minutes. Season with salt, pepper, herbs and set aside.
If necessary, sweeten it with rice syrup. Meanwhile cook pasta according to description. Divide pasta to the plates, add sauce and serve immediately.
Fry chopped shallot in olive oil, add thinly sliced garlic, chopped vegetables and steam. Add tomato puree, cooked lentils and cook for about 15 minutes. Season with salt, pepper, herbs and set aside.
If necessary, sweeten it with rice syrup. Meanwhile cook pasta according to description. Divide pasta to the plates, add sauce and serve immediately.
Och bolonske špagety milujem! :)
OdpovědětVymazatmy blog : THE COLORFUL THOUGHTS