Zapečené hrušky plněné ovesnou kaší




Spousta receptů vzniká spojením jiných... Doma milujeme pečenou ovesnou kaši a stejně tak pečená jablka či hrušky plněné vším možným... tak proč to nespojit? :-) Pečené ovoce tak přestává být pouhým dezertem, ale hravě poslouží jako skvělá snídaně, která Vás zasytí na celé dopoledne díky ovesným vločkám...




Zapečené hrušky plněné ovesnou kaší

(cca 4 porce)

Ovesná kaše

  • 400 ml mandlového mléka
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 lžíce nesířených rozinek
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička skořice
  • Špetka vanilkového prášku
  • Hrst lískových ořechů


Na dokončení

  • 4 hrušky




Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Mléko přivedeme k varu, vsypeme vločky, rozinky a za stálého míchání vaříme do požadované konzistence. Osladíme javorovým sirupem, skořicí, vanilkovým práškem, ještě chvíli promícháme a odstavíme z plotny. Vmícháme lískové ořechy.
 
Hrušky omyjeme, přepůlíme, zbavíme jádřince a dužiny, naplníme připravenou kaší a dáme zapéct zhruba na 15 minut do předehřáté trouby.







English version

Baked oatmeal pears

(about 4 portions)

Oatmeal

  • 400 ml almond milk or any other plant-based version
  • 100 g rolled oats
  • 2 tablespoons currants
  • 1 tablespoon maple syrup
  • 1 teaspoon cinnamon
  • Pinch vanilla powder
  • Handful hazelnuts


To finish

  • 4 pears



Preheat oven to 170 degrees. Bring milk to boil. Add rolled oats, currants and stir well until you get requested consistency. Sweeten it with maple syrup, season with cinnamon, vanilla powder, hazelnuts and mix well. Set aside.

Wash pears, half them, discard the cores, fill with prepared oatmeal and place in the preheated oven for about 15 minutes.

1 komentářů:

  1. Ovsenú kašu milujem a s hruškami to musí byť paráda! :) Určite vyskúšam :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)