Adzuki brownies







Adzuki brownies

(malý plech)


  • 125 g adzuki fazolí v suchém stavu
  • 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
  • 1 malý banán
  • 120 g kokosového cukru
  • 70 g hořké čokolády
  • 35 ml čerstvé kávy
  • 30 ml lískového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • 2 lžíce mletých lískových ořechů
  • 4 lžíce pohankové mouky



Adzuki fazole přes noc namočíme. Následující den slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. 

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. 

Uvařené adzuki fazole rozmixujeme s banánem a kokosovým cukrem v hladké pyré. Přidáme roztopenou čokoládu, chia semínka, čerstvě uvařenou kávu, lískový olej, vanilkový extrakt a opět mixujeme. Na závěr zahustíme kakaovým práškem, mletými ořechy, pohankovou moukou a vlijeme do vhodné zapékací misky vyložené pečícím papírem a pečeme zhruba 25 minut. Před podáváním posypeme kakaovým práškem. 






English version

Adzuki brownies

(a little baking dish)


  • 125 g azuki beans
  • 1 tablespoon chia seeds + 3 tablespoons water
  • 1 little banana
  • 120 g coconut sugar
  • 70 g dark chocolate
  • 35 ml freshly brewed coffee
  • 30 ml hazelnut oil
  • 1 teaspoon vanilla essense
  • 3 tablespoons raw cacao powder
  • 2 tablespoons hazelnut meal
  • 4 tablespoons buckwheat flour




Soak azuki beans overnight. The next day drain them, cover with fresh water and cook until smooth. 

Preheat oven to 170 degrees. Whisk chia seeds with water and set aside.

Blend cooked azuki beans with banana and coconut sugar until smooth puree. Add melted dark chocolate, soaked chia seeds, freshly brewed coffee, hazelnut oil, vanilla extract and blend again. Finally, add cacao powder, hazelnut meal, buckwheat flour, mix until well combined. Pour the mixture into the prepared dish and bake for about 25 minutes. 


Sprinkle with cacao powder before serving. 








2 komentářů:

  1. Vyzkoušela jsem...už 2x! Pecka. Je to výborné. Děkuji za recept. M.

    OdpovědětSmazat
  2. Vyzkouším, vypadají skvěle!

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)