Raw malinové řezy



Jednou z mála sladkostí, kterou si dám opradu bez výčitek jsou raw dezerty. I když jsou energeticky vydatné, čloěk si to musí umět odůvodnit.... jsou tam jen samé dobré věci, ořechy, semínka, sušené a čerstvé ovoce, kokosový olej... to nemůže přece škodit, naopak :-) 




Raw malinové řezy

Korpus
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnky pohanky kroupy
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 hrnek datlí
  • 3 lžíce kokosového oleje


Náplň
  • 1/2 hrnku kešu natural
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 hrnek malin




Kešu ořechy namočíme alespoň na 4 hodiny. Datle také chvíli předem namočíme, aby se snadněji mixovaly. 

Na korpus rozmixujeme v jemnou moučku ovesné vločky s pohankou a kokosem. Přidáme namáčené, změklé datle, kokosový olej a opět mixujeme, až dosáhneme tuhé hmoty, kterou rozválíme v silnější plát a přepůlíme. Dáme tuhnout do mrazáku.

Mezitím připravíme náplň. Kešu ořechy slijeme a propláchneme, rozmixujeme je s kokosem, kokosovým mlékem, olejem a malinami. 

Korpus rovnoměrně potřeme náplní, dáme tuhnout do mrazáku a přiklopíme druhou částí korpusu  a dáme opět tuhnout do mrazáku.

Před podáváním nakrájíme na menší kousky a ozdobíme malinami. Skladujeme v lednici.







English version

Raw raspberry slices


Base
  • 1 cup rolled oats
  • 1/2 cup buckwheat groats
  • 1/2 cup shredded coconut
  • 1 tablespoon raw cacao powder
  • 1 cup dates
  • 3 tablespoons coconut oil

Filling
  • 1/2 cup natural cashews
  • 1 cup shredded coconut
  • 3 tablespoons coconut milk
  • 2 tablespoons coconut oil
  • 1 cup raspberries




Soak cashews for at least 4 hours. Soak dates as well in order to soften them.

For the base, grind rolled oats, buckwheat groats and coconut into flour. Add softened dates, coconut oil and process again util stick together. Roll out the base, half it and place in the freezer. 

Meanwhile prepare the filling. Drain cashews and blend them with coconut, coconut milk, coconut oil and raspberries until smooth and creamy. 

Pour the filling over the base and let it sit in the freezer for a while. Finally, remove it from the freezer, top it with the second base and freeze again. 

Before serving, slice them, decorate with raspberries and enjoy :-) 







3 komentářů:

  1. Ahojky :-)
    Trochu mě mrzí, že pokaždé tady zveřejníš takové úžasné recepty, kterým většina kuchařek nesahá ani po kotníky a pak ti tady nikdo nevloží žádný pěkný komentář.. Tvůj blog sleduji už dlouho, vyzkoušela jsem velké množství receptů a musím říct, že máš opravdu velký talent nejen na vymýšlení nových receptů, ale i na pořizování takových krásných fotografií :-) Moc ti fandím a s netrpělivostí očekávám každý tvůj nový recept :-)
    Měj se krásně, Barča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, ahoj Baru, děkuji moc, jsem ráda, že se ti blog líbí :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, super, jenom si myslím, že vločky nejsou úplně raw (jen detail, aby neklamal název). Recept určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)